Hazır gıda riski

Güncelleme Tarihi:

Hazır gıda riski
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 16:08

Ramazan ayı boyunca edinilen yanlış beslenme davranışlarının, ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirten uzmanlar, hazır gıda tüketimi konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

Kan şekeri dengesinin korunması için iftar ve sahur arasının dört öğüne bölünmesi gerektiğini belirten Özel Çankaya Yaşam Hastanesi Diyetisyeni Aslıhan Güray, glikoz-fruktoz şurubu içeren ürünlerden uzak durulmasını önererek, şöyle diyor:

AŞIRI MEYVE-SEBZE TÜKETİMİ HATA

“Şerbetli ve hazır paketlenmiş gıdaların iftar ve sonrasında tüketilmemesine dikkat edilmeli. Çünkü bunların bazıları yüksek fruktozlu mısır şurubu içerdiği için kan şekerini birden yükseltebiliyor. Özellikle gün içerisinde susuzluğu artıracak olan glikoz-früktoz şurubu ve aspartam içeren gıdalardan uzak durmalıyız. Bunun yerine evde taze veya kuru meyvelerle ve uygun miktarda doğal şekerle komposto ve içecekler hazırlayabiliriz. Bu sayede sıvı alımını da arttırabiliriz. İftar sonrasında meyve ve sebzenin aşırı tüketimi büyük bir hatadır. Meyveyi aşırıya kaçmadan belli porsiyonlarda tüketip yanında mutlaka kefir, ayran, yoğurt gibi süt ürünleri veya süt almalıyız. Böylece kan şekeri daha yavaş ve kontrollü yükselir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!