Hayvanseverlerden eylem belediyeden açıklama

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverlerden eylem belediyeden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2022 16:03

Başkentte yaklaşık 30 hayvansever, Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan ‘sokak köpeklerine eziyet edildiği’ni iddia ederek, olayı protesto etmek için barınak önünde toplandı.

Haberin Devamı

İçeri girip köpekleri görmek istediğini söyleyen hayvanseverler, tadilat gerekçesiyle merkeze alınmadı. Mamak Belediyesi ise sosyal medyadan köpeklerin görüntüsünü paylaşarak, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Olaydaki iki köpeğin de gayet sağlıklı olarak tesiste misafir edildiği belirtilerek özetle şu bilgiler verildi: “Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri’nin 24 Kasım 2022 tarihinde mahallelerde saldırgan köpekler ile ilgili yaptığı çalışma, sosyal medyada yalan ve iftira içeren, spekülatif haberler yapılması ile birlikte, birtakım kötü niyetli sosyal medya hesapları tarafından mecrasından çıkarılarak tamamen manipülatif bir hale sokulmak istenmiştir.

Hayvanseverlerden eylem belediyeden açıklama

Haberin Devamı

Olay günü trafik kazası ile hayatını kaybeden ve ihbar üzerine kaza yerinde kanlar içinde olan ve görevlilerimiz tarafından araca alınan bir köpek, Tarım ve Orman Bakanlığı görevlileri tarafından nekroskopi yapılmak üzere ilgili laboratuvara götürülmüştür. İnceleme sonucu rapora bağlanınca kamuoyu ile paylaşılacaktır. Olay günü Aynur Öztürk isimli kişi tarafından, trafik kazasında ölen ve ihbar üzerine alınarak araca konulan ölü köpeğin ve şikâyet üzerine sokaktan veteriner hekimlerimiz gözetiminde anestezi uygulanarak alınan ve aynı araçta olan diğer iki köpeğin videosu çekilerek, 'köpek katliamı var' diye çarpıtılarak yalan yanlış iftira dolu haberler kamuoyu ile paylaşılmıştır. Hukuk Müdürlüğü’müz tarafından söz konusu şahıs ve yalan haberleri yayanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. 'Köpek katliamı' iftirası atılarak öldürüldüğü iddia edilen iki köpek, olay gecesi İçişleri Bakanlığı'ndan özel görevlendirilen HAYDİ polisleri tarafından tesisimize gelinerek görülmüş, herhangi bir olağan dışı durum olmadığı ve sağlıklı oldukları gözlenmiştir. Bu vesile ile tesisimizde misafir ettiğimiz tüm köpekler bizzat emniyet yetkilileri tarafından incelenmiş, olağan dışı bir durum olmadığı görülmüştür.” 

Haberin Devamı

Hayvanseverlerden eylem belediyeden açıklama

BAKMADAN GEÇME!