Hayvanseverlerden ABB önünde eylem

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverlerden ABB önünde eylem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2024 17:35

Başkentte bir grup hayvansever, kentteki bazı bölgelerde ‘hayvanların toplandığı’ iddiasıyla dün Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) önünde eylem yaptı.

Haberin Devamı

Hayvanseverler, ‘ABB elini sokaklardan ve hayvanlardan çek’ yazılı afiş açtı. Grup adına açıklama yapan Zarife Çamalan, “Buraya Büyükşehir Belediyesi’ni uyarmak için geldik. Geçen hafta Büyükşehir araçları ve veterinerleri Birlik Mahallesi’ne gidip oradaki hayvanları toplamaya çalıştılar. Oradaki vatandaşlar 11 yıldır köpeklerle birlikte olduklarını, herhangi bir şikâyet olmadığını söylemesine rağmen oradan bir köpeği alıp Karataş Barınağı’na götürdüler. Oradaki vatandaşlar köpeği barınaktan alıp geri Birlik Mahallesi’ne getirdiler. Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarını toplamasın diye mücadele etmek zorunda değiliz. Ayrıca Gölbaşı’nda 500 tane sokak hayvanı için gönüllüler tarafından konulan kulübelerin, yemek ve su kaplarının toplandığı söyleniyor. Bunlar doğru mu bir açıklama bekliyoruz. Yine Keçiören de de aynı şeyler yapılıyor deniliyor. Başkanımıza (Mansur Yavaş) soruyorum yemek, su kaplarını ve kulübeleri toplamak ne anlama geliyor?” dedi.

Haberin Devamı

Hayvanseverlerden ABB önünde eylem


CHP’nin sokak hayvanlarına yönelik yasa ile ilgili karar aldığını da hatırlatan Çamalan, “Mansur Yavaş CHP’li bir partinin belediyesisiniz bizler sizlere o yüzden oy verdik. Siz ne partinizin dediği karara uyuyorsunuz ne de sizi seçen seçmenlerinize kulak veriyorsunuz” ifadesini kullandı. Çamalan, “Burada yapılan basın açıklamamız bir uyarıdır ama takip edip gözlemleyeceğiz. Mansur Yavaş’tan buna ilişkin herhangi bir olumlu açıklama gelmezse, sokaklardan aracını çekmezse peşlerinde olacağız ve basına, kamuoyuna teşhir edeceğiz. Bu halk iyilik yapanı da kötülük yapanı da unutmayacak” dedi.

Hayvanseverlerden ABB önünde eylem

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!