Hayvanları kurtaracak ilk yardım eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Hayvanları kurtaracak ilk yardım eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2022 15:27

Türkiye’nin en kapsamlı kısırlaştırma seferberliğini başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ilçe belediyeleriyle iş birliği yaparak sokak canlarına yönelik besleme çalışmalarına da devam ediyor. ABB, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından belirli aralıklarla hayvanseverlere ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ eğitimleri veriliyor.

Haberin Devamı

2022 yılının son eğitimi Yenimahalle’deki BELMEK binasında gerçekleştirildi. 87 hayvanseverin katıldığı eğitimlerle ilgili bilgi veren ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik sahadaki en büyük paydaşlarımız olan yerel hayvan koruma gönüllülerine yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Eğitimler tamamlandıktan sonra kursiyerlerimiz sertifika ve kimliklerine kavuşacak. Eğitim kapsamında hayvanları korumak, belediyelerin ve bakanlığın bu kapsamdaki görev ve yetkileri, sahada hayvan besleme, hayvan davranışları, hayvanlarda ilk yardım ve hayvan ırklarını tanımaya yönelik bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

Hayvanları kurtaracak ilk yardım eğitimi

Haberin Devamı

ACİL DURUMDA NE YAPILACAK

Hayvanlarda ilk yardım eğitimini veren Doç. Dr. Oytun Okan Şenel, eğitimlerle vatandaşlara çok büyük bir sorumluluk yüklendiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimiyim. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bu proje kapsamında çok fazla eğitim verdik ama 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde vatandaşlara çok önemli bir misyon yükleniyor. Bu eğitim ile elde edilecek yetki aslında bu misyonun yerine getirilmesi için bir araç. Bu kapsamda ilk yardım eğitimi verdik. Acil yardıma muhtaç olan hayvanların bir sağlık kuruluşuna ulaştırılana kadar ki süreçte neler yapılması konusunda bir bilgilendirme yaptık.”

Hayvanları kurtaracak ilk yardım eğitimi

BAKMADAN GEÇME!