Hayvan sevgisi Yenimahalle’de aşılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Hayvan sevgisi Yenimahalle’de aşılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 11:26

Hayvan sevgisi Yenimahalle’de aşılanıyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi’nin 6 dönüm açık arazi üzerine inşa ettiği ve can dostların konforu için A’dan Z’ye her türlü ayrıntıyı düşündüğü Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi minik ziyaretçilerini ağırlıyor.

Hayat Koleji 3’üncü sınıf öğrencileri de öğretmenleri nezaretinde Bakımevini ziyaret etti. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla gerçekleştirilen gezi programında, yaklaşık 100 öğrenciye veteriner hekimler tarafından barınaktaki hayvanların türleri hakkında bilgi verildi. Öğrencilere hayvanların yaşama tutunabilmesi için nasihatlerin verildiği ziyarette çocuklar, yavru köpeklerle oynayıp keyif dolu dakikalar geçirdi. Gelirken sahipsiz köpeklere köpek maması da getiren öğrenciler, yavru köpekleri elleriyle besledi.

9 BİN 335 HAYVAN REHABİLİTE EDİLDİ

Cadde ve sokaklarda bulunan sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları için tam teşekküllü olarak hizmet veren hayvan barınağında 7 yıl içerisinde 9 bin 335 başıboş hayvan rehabilite edildi, 6 bin 939 sahipsiz hayvan ameliyat oldu. Aşıların da yapıldığı barınakta 2 bin 239 hayvan da sahiplendirilerek yeni evlerine teslim edildi. Hayvanların kuru mama ve kamu kurumlarının yemekhanelerinden getirilen yemeklerle düzenli olarak beslendiği barınakta, 4 veteriner hekimin yanı sıra 2 araçla, 12 kişilik hayvan toplama ekibi görev yapıyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!