Hayatta herkes rol yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Hayatta herkes  rol yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2019 14:39

Başkent Ankara’nın televizyon dünyasına kazandırdığı yeni isimlerden biri olan ve kendisi için “Geleceğin Beren Saat’i” yorumları yapılan Berfin Nilsu Aktaş, oyuncu olmaya nasıl karar verdiğini, “Hayatta herkes rol yapıyor. Ama ben bir türlü o hayata, o role ve o sahteliğe ait değilim. Ve o an, ‘hayatta ucuza oynamak istemediğime’ karar verdim” sözleriyle anlatıyor.

Haberin Devamı

Berfin Nilsu Aktaş... Doğma büyüme Ankaralı. Türkiye onu ilk olarak ‘Geleceğin Starı’ isimli yarışma programında tanıdı. Gösterdiği başarılı performans ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve dizi teklifleri almaya başladı. Şimdilerde, çekimleri Ordu’da devam eden ve eylül ayında ekranlara gelecek olan ‘Kuzey Yıldızı’ adlı dizi ile oyunculuğa adım atmaya hazırlanan Berfin Nilsu Aktaş, Hürriyet Ankara’ya konuştu. Genç oyuncu, hem oyunculuğa başlama serüvenini hem de yeni dizi hakkında sorularımızı yanıtladı.

Hayatta herkes  rol yapıyor


* Önce sizden başlayalım...

1998 Ankara doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimlerimi Ankara’da tamamladım. İnatçı, hırslı, sabırsız ve azimli biriyim.

Haberin Devamı

* Oyunculuğa olan ilginiz...

Tutku ile başlamıştı, şimdi aşk ile devam ediyor.

* Peki, oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?

Birçok çocuk gibi ben de okul gösterilerinde yer aldım ancak aklımda oyuncu olmak gibi bir fikir yoktu. Tabii o zamanlar çocuktum ve her çocuk gibi ‘ne olsam’ diye düşünürken, sıra oyunculuğa gelmemiş olabilir. Ve büyürken bir şey fark ettim. Hayatta herkes rol yapıyor. Ama ben bir türlü o hayata, o role ve o sahteliğe ait değilim. Ve o an, ‘hayatta ucuza oynamak istemediğime’ karar verdim. ‘Nasıl oyuncu olabilirim’ diye araştırırken; menajerim, akıl hocam ve yaşam koçum Korkut Baran’ı buldum. Sağolsun, oyuncu olmamdaki en büyük destekçim o oldu. Beni doğru yönlendirdi, doğru eğitimler aldırdı.

Hayatta herkes  rol yapıyor


* Oyunculuk eğitimi aldınız yani...

Evet, tam iki yıl boyunca oyunculuk eğitimi aldım.

* Zor mu?

Gerçekten zor bir meslek oyunculuk.

BEREN SAAT’İ ÖRNEK ALIYORUM

* Sizin için “Geleceğin Beren Saat’i” diyorlar. O da sizin gibi Ankaralı. Peki, siz Beren Saat’i örnek alıyor musunuz?
Beren Saat gerçekten iyi bir oyuncu. Tabii ki örnek alıyorum. Ancak ben biraz Yeşilçam tutkunuyum. Adile Naşit, Münir Özkul, Filiz Akın, Türkan Şoray, Kemal Sunal, Ayşen Guruda, Cüneyt Arkın idollerim.

Hayatta herkes  rol yapıyor


SİNAN ÇETİN VE ÖZCAN DENİZ’İN SONRAKİ PROJELERİNDE YER ALMAK UMARIM NASİP OLUR

Haberin Devamı

‘Geleceğin Starı’ ilk projeniz miydi? Yarışmaya nasıl katıldınız?

Hayır. Öncesinde birçok markanın reklamında oynadım ama kamera karşısında seyirci ile ilk buluşmam ‘Geleceğin Starı’ yarışması ile oldu. Yapım ekibi, menajerim Korkut Baran ile irtibat kurarak, ‘yeni yetenekli oyuncularını görmek istediklerini’ dile getirmişler. Menajerim de ‘Nilsu böyle bir proje var, katılmak ister misin?’ dedi. Ve o gün kabul ettim, yarışmaya katıldım.

Hayatta herkes  rol yapıyor


* Sinan Çetin ve Özcan Deniz de size projelerinde yer vermek istemiş. Doğru mu?

Evet, doğru ama kısmet olmadı. İkisi de benim için büyük isimler. Sonraki projelerinde yer almak umarım nasip olur.

Haberin Devamı

O DA İNATÇI, HIRSLI...

Yakında sizi ‘Kuzey Yıldızı’ isimli dizide izleyeceğiz. Nasıl bir dizi, çekimler nasıl gidiyor?

Dram, komedi tadında mükemmel bir iş. Klasik Karadeniz dizileri gibi değil. Farklı bir tat, farklı bir heyecan var. Sanırım beni de bu çekti. Kuzey Yıldızı dizisinde eşinden ayrılan ve 3 kızıyla birlikte memleketi Ordu’ya geri dönmeye çalışan Kuzey’in renkli hikâyesi anlatılıyor. Kuzey ve Yıldız, çocukluklarında birbirine aşık, hatta nişanlanmış iki gençken, Kuzey, İstanbul’a üniversite okumaya gidiyor. Sonrasında Yıldız’ı unutuyor ve orada aşık olduğu bir kadınla evleniyor.

Hayatta herkes  rol yapıyor


* Sonra...

Yıldız’ı terk eden Kuzey, 20 yıl sonra eşi tarafından terk edilir ve beş parasız Ordu’ya geri dönmek zorunda kalır. Kuzey, Ordu’ya döner ama artık memlekette bir ailesi yoktur, çünkü 20 yıl önce ailesi onu silmiştir. Yıldız ise Kuzey’den yediği darbeden sonra uzun yıllar kendine gelememiş ve bir evlilik yapmamıştır. Şimdi Kuzey’in hiçbir şey yokmuş gibi geri dönmesine sinir olur ve tekrar Kuzey’i İstanbul’a göndermeye yemin eder. Kuzey gitmemeye, Yıldız affetmemeye, aileler de barışmamaya yeminlidir.

Haberin Devamı

* Fragman tadındaki bu özetinizin ardından son sorum şu: Dizide, Kuzey’in üç kızından biri olan Gökçe karakterine hayat vereceksiniz. Gökçe ile ortak yönleriniz var mı?

Bu projede benim en büyük şansım Ersoy Güler gibi duayen bir yönetmen ile çalışmak. Çekimlerde hem öğretiyor, hem karakteri daha rahat ortaya çıkarabilmem için geniş bir yelpaze sunuyor. Gökçe ile ortak yönlerimiz çok fazla. O da inatçı, hırslı... Daha da fazla sayabilirim karakterle ilgili ama çok fazla bahsetmek istemiyorum. Seyircinin takdirine sunmak istiyorum. Çünkü gelecek tepki ve yorumlar daha fazla heyecanlandırıyor beni.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!