Ankara'yı hayatımın sonuna kadar seveceğim

Güncelleme Tarihi:

Ankarayı hayatımın sonuna kadar seveceğim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2020 15:09

17 yıldır Başkent’te yaşayan Moldovalı model Ludmila Yüksel, “Ankara’yı sıcakkanlı ve yardımsever insanlarıyla birlikte evim olarak görüyorum. Ankara’yı çok sevdim ve hayatımın sonuna kadar seveceğim” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’ya 17 yıl önce yerleşen Moldovalı model Ludmila Yüksel, son dönemde sporcu kişiliği ve fitness merakı ile dikkat çekiyor. Ankara’yı sıcakkanlı ve yardımsever insanlarıyla birlikte evi olarak gören Moldovalı güzel, “Kızım doğduktan sonra Türkiye’nin benim ikinci ülkem, Ankara’nın da evim olduğunu hissettim. Ankara’yı çok sevdim ve hayatımın sonuna kadar seveceğim” dedi. Ludmila Yüksel, Ankara’ya olan sevgisini, sporla olan ilişkisini Hürriyet Ankara’ya anlattı.

Ankarayı hayatımın sonuna kadar seveceğim


-Uzun bir süre önce Ankara’ya yerleştiniz. Nasıl bir süreç oldu sizin için?

Ankara’ya 17 yıl önce evlenip yerleştim. İlk yıl tabi ki zorlandım. Benim için her şey farklıydı. Yeni bir şehir, yeni bir kültür. Bu sebeple ilk yıl fırsat buldukça Moldova’ya gidip geliyordum. Türkçe kursuna yazıldım, zamanla Türkçem geliştikçe Türk arkadaşlar edindim. Kızım doğduktan sonra Türkiye’nin benim ikinci ülkem, Ankara’nın da evim olduğunu hissettim. Ankara’yı çok sevdim ve hayatımın sonuna kadar seveceğim.

İNSANLAR SICAKKANLI

Haberin Devamı

-Buraya ilk geldiğinizde sizi en çok şaşırtan ne oldu?

Sokakların dar olması ve düz olmaması, üstelik her iki tarafa da araç park edilmesi, özellikle Kızılay bölgesinde çok sayıda polis bulunması beni çok şaşırtmıştı.

Ankarayı hayatımın sonuna kadar seveceğim


-Ankara’da yaşamaktan mutlu musunuz? Ülkeniz ile benzer yanları var mı?

Moldova’yla benzer yanları yok ama Ankara’yı çok seviyorum. Burada ailem, arkadaşlarım var. Bu kentin insanları sıcakkanlı ve yardımsever. Hayatımın yarısını burada geçirdim diyebilirim. Mesela milli bayramlarda ya da özel günlerde evlerin camlarına, balkonlarına bayrak asılması, insanların ülkelerini sevmeleri çok güzel. Türk mutfağını da sevdim.

Ankarayı hayatımın sonuna kadar seveceğim


FİTNESS’A YOĞUNLAŞTIM

Haberin Devamı

-Son yıllarda sportif kişiliğinizle öne çıkıyorsunuz? Spor hayatınıza sonradan mı girdi yoksa hep sporcu kişiliğiniz var mıydı?

Sporu hep sevdim, hobi olarak hayatımda okuldan itibaren her zaman vardı. Üniversite yıllarımda voleybol oynadım, koşu maratonlarına katıldım. Ankara’da fitness’a yoğunlaştım.

-Sporun size sağlıklı bir hayat dışında katkısı ne oldu? Mesela modellik yapıyorsunuz, buna benzer başka alanlar açtı mı sizin için?

Evet fitness modelliği yapmamın önünü açtı, bir tayt markasının modelliğini yapıyorum, ayrıca kıyafet çekimleri için modellik teklifleri de geliyor.

-Instagram’da çoğunlukla sizi spor yaparken görüyoruz. Sosyal medya sizin için ne kadar önemli? Vaktinizin ne kadarını sosyal medya için harcıyorsunuz?

Sosyal medyayı seviyorum ama çok vakit ayırmamaya çalışıyorum, bağımlılık derecesinde kullanmıyorum. Beslenme düzenim, antrenmanlarım merak edildiği için onları paylaşıyorum, bir de bazen arkadaş buluşmalarımı.

Ankarayı hayatımın sonuna kadar seveceğim


KENTİ KUŞ BAKIŞI İZLEMEYİ SEVİYORUM

Haberin Devamı

Şehirde yapmaktan en çok keyif aldığınız şey nedir? En sevdiğiniz yer neresi?

Ankara Kalesi, ODTÜ Ormanı ve Dikmen Vadisi. Fırsat buldukça kaledeki tarihi yapılar arasında dolaşmayı, tarihini hissetmeyi, kenti kuş bakışı izlemeyi, ODTÜ Ormanı’nda sabah koşusu, Dikmen Vadisi’nde akşam sporu yapmayı seviyorum. Ayrıca Ankara’da nereye gidiyorsam keyif alıyorum.

-Spor dışında vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Önceliğim ailem tabi ki. Sağlıklı yemekler hazırlıyor farklı alanlarda gelişim etkinliklerine katılıp yeni şeyler öğrenerek kendimi geliştiriyorum. Kitap okumak olmazsa olmazım. Açık havada, doğada gezmeyi çok seviyorum. Arkadaşlarımla zaman zaman buluşuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!