Hayata tutunmak için kalp nakli bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Hayata tutunmak için kalp nakli bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 01:06

14 aylıkken kalp yetmezliği teşhisi konulan Ali Göktuğ Özduman(4) hayata tutunabilmek için 3 yıldır kalp nakli bekliyor. Anne Tuğçe Özduman, “Artık bize de mutlu bir haber gelsin istiyorum” diyerek nakil çağrısı yapıyor.

Haberin Devamı

Henüz 14 aylıkken kalp yetmezliği tanısı konulan Ali ve Tuğçe Özduman çiftinin çocukları Ali Göktuğ Özduman, yaşam mücadelesini kazanmak için kalp nakli bekliyor. Dört yaşındaki çocukta 7 ay önce kalp yetmezliğine bağlı böbrek yetmezliği de başladığını belirten anne Tuğçe Özduman, “Çocuk olunca herhalde aileler çok duygusal düşünüyorlar. Ben buradan onlara seslenmek istiyorum. Organlar toprak olmasın. Bir başkasında hayat bulması kadar güzel bir şey olamaz. Artık bize de mutlu bir haber gelsin istiyorum. Bizi bu süreçten kurtaracak sadece ailelerin artık bir ‘evet’ demesine kaldı. Lütfen ellerini vicdanına koyp empati yapsınlar” sözleriyle kalp nakli çağrısı yapıyor.

Hayata tutunmak için kalp nakli bekliyor


NAKİL VERECEĞİM SÖZ VERİYORUM

Anne Özduman, kendisine bir söz verdiğini, Ali Göktuğ'a kalp nakli yapılır ve normal hayatına dönerse karaciğerini bağışlayacağını da belirterek “1 yıl veriyor doktorlar nakilden sonra normal hayatını düzenli bir şekilde sürdürme süreci olarak. Birinci senesinde normal hayatına dönüp düzeldiğini görürsem ben de karaciğer nakli olarak bir başkasına nakil vereceğimi söylemek istiyorum. Bu konuda söz veriyorum” diyor.

ARKADAŞLARI BAĞIŞ VİDEOSU ÇEKTİ

Ali Göktuğ Özduman 2018 yılında dünya geldikten 8 ay sonra ateş şikayetiyle Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’ne götürüldü ve 6 ay içinde kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Bunun üzerine Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne sevk edilen Ali Göktuğ, 3 yıldır kalp nakli bekliyor. Mahalle arkadaşları Ali Göktuğ’a destek olmak amaçlı video çekerek organ bağışı talebinde bulunurken, anne Tuğçe Özmen oğluna kalp bulunması için sosyal medya hesabı açtı.

 

BAKMADAN GEÇME!