Hayalimdeki robot 81 ilde 3 bin çocuğa ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Hayalimdeki robot 81 ilde 3 bin çocuğa ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 13:53

Çocukların teknolojiye, geleceğe ve hayallerine olan ilgisini güçlü tutmak hedefiyle yola çıkan “Hayalimdeki Robot’ projesi, 81 ilden 3 bin çocuğun hayaline ulaştı. Çocuklar, 30-45 saniye’de çekilen videolarla, hayallerindeki robotu anlatıyor.

Haberin Devamı

Ankara üzerinden koordinasyonu sağlanarak birbirini hiç tanımayan 45 gönüllünün çocuklara teknolojiyi aşılamak amacıyla internet üzerinden hayata geçirdiği ‘Hayalimdeki Robot’ adlı sosyal sorumluluk projesi, kısa sürede Türkiye’nin 81 ilinden 3 bin çocuğa ulaştı. Proje ile kendi videolarını hazırlayan çocuklar, hayal ettikleri robotun nasıl olması gerektiğini anlatıyor. İnternetin ve teknolojinin gelişmesine rağmen, internete ve teknolojiye ulaşmakta zorluk yaşayan çocukların proje ile hayallerinin duyurulmasını amaçladıklarını belirten projenin mimarlarından Seda Çakmak, “81 ildeki çocuklarımıza ulaştık. Amacımız, 23 Nisan’ın Çocuk Bayramı olarak kabul edildiği 1927 yılına atfen, 1927 çocuğa ulaşmaktı ama kısa sürede amacı aşarak 3 bin çocuğa ulaştık. Her çocuğun hayalinin değerli olduğunu hissettirmek için bir yayınevi sayesinde projeye katılan çocuklara hem kitap hem de sertifika gönderilecek. Ayrıca sponsorlar sayesinde sağlanan hediyeler de çocuklara ulaştırılacak. Özelikle bunu 23 Nisan’a yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. Çakmak, projeye destek veren ve birbirlerini hiç tanımayan internet kullanıcısı gönüllülerin, kâr amacı gütmediklerinin de altını çizdi. 

Haberin Devamı

Hayalimdeki robot 81 ilde 3 bin çocuğa ulaştı
ŞIRNAK’TAN BİNGÖL’E

3 bin çocuğun hayallerini anlattığı proje sayesinde çocukların hayal etmelerini sağlamak ve bakış açılarına bir şeyler katmak istediklerini belirten Seda Çakmak, şunları söyledi:
“Çocuklar hayallerindeki robotu bir kâğıda çizip ya da maket haline getirip 30 ile 45 saniye arasında video çekip öğretmenleri sayesinde ‘www.hayalimdekirobot.com’ kanalına yüklediler. Şırnak’taki, Bingöl’deki bir çocuğun hayalini duyurmasına vesile olduk. Bu bizi çok gururlandırdı.”

YÜZDE 90’I ÖĞRETMEN

Projede yer alan 45 kişinin yüzde 90’ının öğretmen olduğunu belirten Seda Çakmak, çocukların hayalindeki robotlar arasında en dikkat çekici olanlarının başında ev işi yapan, annelerine yardım eden, ekmek almaya giden, engellilere yardımcı olan, sokak hayvanlarını koruyan, savaşları engelleyen, canlı bombayı tespit eden, çevre dostu ve hemşire robotların yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Hayalimdeki robot 81 ilde 3 bin çocuğa ulaştı

HER İLDE ATÖLYELER DÜZENLENECEK

Çocuklar tarafından hazırlanan videolar Youtube’da ve www.hayalimdekirobot.com adresinde yayınlanırken, hazırlanan sertifikalar, bilim ve teknik içerikli kitaplar ve hediyeler 23 Nisan’da çocuklara ulaştırılacak. Projenin son bölümünde ise gönüllüler tarafından her ilde robot üretimi, yazılım ve kodlama içerikli atölyeler düzenlenerek çocukların ufuklarına katkı sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!