Havana’da ‘Alice’in Zamanı’

Güncelleme Tarihi:

Havana’da ‘Alice’in Zamanı’
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2021 00:05

Meksikalı film yapımcısı ve fotoğrafçı Santiago Garcia Galvan’ın ünlü ‘Alice Harikalar Diyarı’ filminden yola çıkarak Küba’nın başkenti Havana’da çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Alice’in Zamanı’ adlı fotoğraf sergisi, Ankara’da açıldı.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa, Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez, Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez’in yanı sıra bazı büyükelçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Havana’da ‘Alice’in Zamanı’


Açılışta konuşan Büyükelçi Hernandez, Meksika ile Küba başkentlerinin ortak kültür, tarih ve hayat anlayışına sahip kardeş şehirler olduğunu belirtti.
Havana’da ‘Alice’in Zamanı’


60 fotoğraftan oluşan serginin küratörü Atilla Güllü, serginin hayal dünyası ile gerçeklik arasındaki paralelliği yansıttığını ifade etti.
Havana’da ‘Alice’in Zamanı’


Koronavirüs salgını kısıtlamaları nedeniyle Türkiye’ye gelemeyen fotoğrafçı Santiago Garcia Galvan ise açılış için gönderdiği görüntülü mesajında, “Sergide kalbime dokunan bazı fotoğraflar var. Küba, zaten zengin kültürü ve mutlu insanlarıyla bir harikalar diyarı” diye konuştu. Sergi, 28 Mart’a kadar görülebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!