Havadan da denetleyin

Güncelleme Tarihi:

Havadan da denetleyin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 00:00

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği, Kurban Bayramı’nda şehirlerarası yolların havadan da denetlenmesini istedi.

KARAYOLU Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, Kurban Bayramı’nda şehirlerarası yolların karadan denetlendiği gibi, havadan da mutlaka denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Memiş yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de dini bayram tatillerinde bayramlaşmak için şehirlerarası yollara kendi hususi veya ticari araçları ile çıkan vatandaşların arefe gününden önce yola çıkmakta olduklarını söyleyerek, söz konusu günlerde kilometre kareye düşen araç yoğunluğunun ilk günlerde 6 kat arttığını ifade etti. Her dini bayram tatillerinde 100’lerce ölü ve binlere yakın yaralının olduğunu sözlerine ekleyen Memiş, kazaların önlenebilmesi amacıyla bazı öneriler açıkladı. Memiş önerilerini şöyle sıraladı:

Daha çok radar

“Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı daha çok karayollarına denetim ekipleri koymalı ve daha çok radarla yollarımızın denetimi desteklenmelidir.

Hükümet olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının elinde bulunan hava denetim araçlarının yanında diğer kuruluşların hava araçlarını yol denetimine vererek tüm bölünmüş çok şeritli yollarda havadan denetim sistemini de ortaya koyarak helikopterlerini bayram tatili gidiş ve dönüş yollarında 81 ilde denetime vermeli ve yer bağlantısını sağlamalıdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!