Hastane önünde zorlu koşu

Güncelleme Tarihi:

Hastane önünde zorlu koşu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 16:08

Talatpaşa’daki yaya alt geçidini kullanamayan yayalar, yolun karşısına geçebilmek için araçların önüne atlayıp kazayla burun buruna geliyor. Vatandaş, kullanılamaz haldeki yaya alt geçidinin yenilenmesini istiyor.

Haberin Devamı

Talatpaşa Bulvarı’nda, iki hastane ve iki okulun güzergâhında kalan yaya alt geçidinin kullanılamaz durumda olması nedeniyle, yayalar hızla akan trafiğin arasından yolun karşısına geçmeye çalışıyor. Numune, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İbn-i Sina Hastanesi ile Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun bulunduğu bölgede yayalar, her gün kazayla burun buruna geliyor. Bölgede, bakımsız olduğu için sokakta yaşayanlara mesken olan yaya alt geçidi vatandaşlar tarafından kullanılamazken, orta refüj ve yol kenarlarında ‘yaya geçidi’ tabelaları da seyir halindeki araçları yavaşlatmıyor. Yolun karşısına geçebilmek için kendilerini araçların önüne atmak durumunda kalan vatandaşlar, mevcut alt geçidin yenilenmesini ve yayaların güvenli geçişinin sağlanmasını istiyor. Semt esnafı, bölgede daha önceden hız kesici kasislerin olduğunu ancak zamanla zarar gördüklerini ve yenilenmediklerini öne sürerken, vatandaşlar şunları söylüyor:

Haberin Devamı

HIZ KESİCİ YA DA YAYA GEÇİDİ

“Hastane bölgesi olduğu için hem ambulanslar hem de acil hastası olanlar aşırı sürat yapıyor. Diğer taraftan bu hastanelere yaya olarak gelip, giden insanlar da var. Onlar da bu süratli araçların arasından yolun karşısına geçmeye çalışıyor. Ya trafiğin sıkışmasını bekliyorlar ya da yola atlayıp, koşarak karşıya geçiyorlar. Öğrenciler için de büyük risk. Ölümlü bir kaza yaşanmadan önlem alınmalı. Alt geçitte evsizler yaşıyor ve geceleri tuvalet olarak kullanılıyor. Buranın bakıma alınması gerekiyor. Ayrıca yaya geçidi tabelalarının gerisine hız kesici kasisler yapılabilir.”

Hastane önünde zorlu koşu

Sokakta yaşayan kimsesizlere mesken olan yaya alt geçidinin asansör ve aydınlatmalarından bazıları çalışmazken, içerideki pis koku nedeniyle de vatandaşlar tarafından kullanılamıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!