‘Hassas burun’lu gizli kahramanlar

Güncelleme Tarihi:

‘Hassas burun’lu gizli kahramanlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2022 16:25

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Köpek Eğitim Merkezi’nde (KEM) eğitimler sürüyor.

Haberin Devamı

Altı farklı ırktan yüzlerce köpek, 13 değişik branşta belirlenen testleri geçtikten sonra yurdun dört bir yanında görev alacak. Suç ve suçlularla mücadelenin gizli kahramanı dedektör köpekler, Köpek Eğitim Merkezi'ndeki bir yıllık eğitimlerinin ardından operasyonlara hazır hale geliyor. Eğitilen köpekler, her 3 ayda bir tabi tutulduğu testlerden başarıyla geçmeleri halinde ise görev alacağı birimle ilgili eğitim almaya başlıyor. Üretim, hibe ve satın alma yoluyla temin edilen hassas burunlara; canlı insan aramasından asayiş devriyesine, banknot aramasından koku molekülü iz takibine kadar çeşitli alanlarda eğitim veriliyor. Anne sütünden kesildikten sonra eğitilmeye başlanan 6 farklı ırka ait yüzlerce köpek, tüm aşamaları geçtikten sonra ise operasyonlarda önemli görevler alacak.

Haberin Devamı

FARKLI IRKLARDA ÖZEL EĞİTİMLER

KEM Eğitim ve Planlama Büro Amiri Komiseri Kürşad Samet Özkan, dedektör köpeklerin 10 yıla kadar görev yapabildiğini belirterek, şunları söyledi: “Şubemizde; Belçika Malinios, Alman Çoban Köpeği, Hollanda Çoban Köpeği, Golden, Labrador ve Cocker ırkı köpekler tercih edilmektedir. Köpeklerimiz; 3, 6, 9 ve 12'nci aylarda yeterlilik testlerine tabi tutulurlar. Eğitimlerimiz, köpeğin avlanma ve oyun oynama içgüdüsü kullanılarak yapılmaktadır. Can dostumuz köpeklerimiz suç ve suçlularla mücadelelerde bir çok başarılı operasyonlarda gizli kahramanı olmuşlardır.”

‘Hassas burun’lu gizli kahramanlar

BAKMADAN GEÇME!