Güncelleme Tarihi:
Hürriyet Ankara’nın sözü muhtarlara bıraktığı Mahalle’nin Nabzı’nda bu hafta, Keçiören’in Hasköy Mahallesi var. Mahalleleriyle ilgili ‘öneri talep ve şikâyetleri’ muhtar Ali Dincer, şöyle aktardı:
ISLAH EDİLSİN, ÜSTÜ KAPATILSIN
“Hasköy Mahallesi, Keçiören’in eski mahallelerinden biri. Seçmen sayımız 3 bin 500 civarı, nüfusumuz ise 5 binin üzerinde. Mahallemizde yaşanan en büyük sorunlardan biri, 39. Cadde üzerinde bulunan Çubuk Çayı’ndan gelen kötü koku, sivrisinek ve fare sorunu. Çayın karşısında ve çevresinde bulunan evlerde kokudan durulmuyor. Üstelik neredeyse bir kedi büyüklüğünde fareler çıkıyor. Haliyle sadece fare değil, sivrisineklerin oluşmasına da zemin sağlıyor. Tüm bunların üremesi doğal, çünkü çayın içini adeta pislik götürüyor. Yan duvarları da oldukça aşındı ve eskidi, yenilenmesi gerekiyor. Mahalleli olarak en öncelikli talebimiz, 39. Cadde üzerinden geçen çayın ıslahının yapılarak üzerinin kapatılması. Bu duruma acil ve kesin bir çözüm bekliyoruz.
TRAFİĞİN SIKIŞMASINA NEDEN OLDU
Bir diğer önemli sorunumuz yine 39. Cadde üzerinde yaşanan trafik sorunu. Bu caddenin başından itibaren toplam dört tane trafik lambası bulunmakta. Sonuncusu yeni konuldu, fakat trafiği düzenlemenin aksine daha çok sıkışmasına sebep oldu. Hemen az ilerisinde bir trafik lambası daha var. Araçlar, cadde boyunca kısa mesafelerde dur-kalk yapar oldu. Haliyle uzunca araç kuyrukları oluşuyor. Öyle ki bazen mahalleli, sabah işe gitmek için binalarının önünden araçlarını bile çıkaramıyor, sıkışıklık yaşanıyor. Vega AVM’nin önüne bu trafik lambasının neden konulduğunu anlayamadık. Mahalleli, yaklaşık 15 gün evvel konulan bu trafik lambasının kalkmasını talep ediyor. Üstelik, buna yönelik taleplerimizi ALO 153’e bildirdik, yine sosyal medyadan da dile getirdik.
BULVARA TRAFİK LAMBASI KONULSUN
Muhtarlığımızın hemen yakınlarında bulunan Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı, oldukça işlek bir bulvar. Araçlar oldukça hızlı seyrediyor. Fakat herhangi bir trafik lambası bulunmuyor. Bulvarın hemen yakınlarında ise çocuk oyun parkı bulunuyor. Çocuklar aniden yola fırlayacak diye korkuyorum. Yayalar da trafik lambası olmadığından nasıl geçeceğini bilmiyor. Herhangi bir kaza ve can kaybı yaşanmadan acilen bu bulvara bir trafik lambası konulmasını talep ediyoruz.
ÇÖP BIRAKMA SAATLERİNE UYULSUN
Mahallemizde bazı duyarsız vatandaşlar tarafından dışarıya bırakılan çöpler hem kokuya hem çevre kirliliğine hem de kara sineklerin çoğalmasına sebep oluyor. Zaten Çubuk Çayı sebebiyle sinek problemi yaşanıyor, bir de çöplerden ötürü ortaya çıkan sinekler, bizleri perişan ediyor. Sabah erken saatlerde çöplerini dışarıya koyan hatta yola fırlatan vatandaşları görüyorum. Haliyle çöpün suyu yola kadar iniyor ve bakteri ürüyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyorum. Keçiören Belediyesi gerekli ilaçlamaları ve çalışmaları gerçekleştiriyor. Belediye açısından hiçbir problemimiz yok fakat vatandaşlara da iş düşüyor. Öte yandan Keçiören Belediyesi’nin çöp uygulamasını takdir ediyorum. Mahalle sakinlerimizden çöpün dışarıda dağılmaması ve kokusunun engellenebilmesi adına çöp bırakma saatlerine uymasını rica ediyorum.
SOKAĞIN NUMARATAJLARINDA SIKINTI VAR
Eczacılar Sokak’ta karşılıklı bulunan iki binanın apartman numarasında birinde 1, diğerinde ise 12 yazıyor. Yani numara 1’den direkt 12’ye geçiyor. Dolayısıyla bu sokağın numaratajlarında sıkıntı var. Mahallede bu sokağa gelenler adres bulmakta zorlanıyor, öte yandan postacılar da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Talebimiz, bu sorunun bir an evvel giderilmesi.”
MAHALLELİ SOSYAL MEDYADAN ÇARE ARIYOR
Mahallelerinden geçen Çubuk Çayı’nın bir an evvel ıslah edilerek üstünün kapatılmasını isteyen ve taleplerini sosyal medya üzerinden de duyurmaya çalışan mahalle sakinleri ise şunları söyledi:
* Zeynettin Aktaş: Çayda akşamları aşırı derecede bir koku oluyor. Zamanla artık kokuya da alıştık maalesef. Kokuyla birlikte sivrisinek ve fare sorunu da yaşanıyor. Akşam saatlerinde ve sabaha karşı çayın dışına çıkıyorlar, araçlar eziyor fareleri. Bir an evvel çayın ıslah edilmesi ve üstünün kapatılması gerek.
* Niyazi Aydın: Derenin hemen karşısında oturuyorum. Akşamları kokudan ne balkonda oturuluyor ne de dışarı çıkılıyor. Herhâlde çaya lağım karışıyor ki koku oluşuyor, bu kokunun nedenini bulmaları gerek. Bu sıkıntıyı sürekli olarak sosyal medyamdan da paylaşıp yetkililere ulaşmaya çalışıyorum. Bu soruna artık kalıcı bir çözüm arıyoruz. Tam 27 senedir sinekten, kokudan duramadım, penceremi açamadım.
* Ayşe Ondoğan: Doğan Apartmanı’nda oturuyorum. 1976’da mahalleye geldim. Geldim geleli çayın üstünün kapanmasını istiyoruz fakat hiçbir işlem yapılmıyor. Burada sinekten ve kokudan duramıyoruz.