Hapiste törenle bileğini kesti

Güncelleme Tarihi:

Hapiste törenle bileğini kesti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2007 00:00

Sauna Çetesi’nin lideri Kasım Zengin tutuklanmasından sonra cezaevinde dini tören yaptırarak tek bileğini kestiği ortaya çıktı.

SAUNA Çetesi’nin lideri olduğu iddiasıyla 74 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Kasım Zengin’in, tutuklanmasının sonrasında cezaevinde dini tören yaparak, tek bileğini kestiği ortaya çıktı. Zengin ile Emniyet eski Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır, sanatçı İbrahim Tatlıses ile Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır’ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin 2 yıl 3 aydan 74 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE

Soruşturma ve sonrasındaki yargılama aşamasında garip davranışlar sergilemesinin yanısıra ceza ehliyetinin yerinde olmadığını ileri sürmesi üzerine mahkeme tarafından Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilen Zengin ile ilgili rapor mahkemeye sunuldu. Raporda, Zengin’in, akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Askeri hastanede 40 gün süre ile yatırıldı

Rapor için üç hafta süreyle hastanede gözetim altında tutulan Zengin, bu süre içerisinde 7 doktordan oluşan bir heyet tarafından muayene edildi. Zengin için hazırlanan raporda, kendisinden ve ailesinden alınan bilgilere göre, 13 yaşında enüresiz (çocuklarda altını ıslatma) ve enkopresiz (altını kirletme) sebebiyle çocuk psikiyatrisinde tedavi gördüğü belirtildi.

Raporda, Zengin’in askerliği sırasında komutanı ile tartıştığı ve dini öğretisi gereği bir takım isteklerini belirtmesi sonrasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde 40 gün yatırılmasının ardından terhis edildiği kaydedildi.

Hastane şizofreni tanısı ile rapor düzenledi

KASIM Zengin’e, "şizofreni" tanısı konularak bu hastane tarafından rapor düzenlendiği anlatılan raporda, "Tutuklanmasının sonrasında cezaevinde kendi ifadesi ile dini ilmi gereği tören amacı ile hazırlık yaparak tek bileğini kestiği, cezaevi yönetimi tarafından intihar girişimi olarak değerlendirilerek tedaviye gönderildiği belirlendi. Ankara Numune Hastanesi’ne tutuklu olduğu süre içerisinde 3 Mart 2006 tarihinde uykusuzluk sebebiyle başvurduğu, ilaç tedavisine başlandığı, ama şahsın bu ilacı kullanmadığı, 21 Mart 2006 tarihinde kontrol muayenesinin yapıldığı ve ’B kümesi kişilik özellikleri’ saptanmıştır" denildi.

Raporda, kendisinden ve hazırlık evrakından edinilen bilgilere göre, Zengin’in 2000-2002 yılları arasında esrar, eroin ve kokain gibi maddeleri denediğinin öğrenildiği de vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!