Hamileye güvenli seyahat önerisi

Güncelleme Tarihi:

Hamileye güvenli seyahat önerisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2008 00:00

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yaralı, anne adaylarının, loğusalık döneminde ve bebeğin yeni koşullara alışma sürecinde, sosyal yaşamdan koptuğunu ve genellikle ev içinde kapalı mekanlarda zaman geçirmek zorunda kaldığını belirtti.

Anne adaylarının, doğum sonrası süreçte fiziken ve psikolojik olarak bazı sıkıntılar yaşayabildiğini ifade eden Yaralı, "Doğum öncesinde tatili fırsat bilen gebeler, sağlıklı ve sorunsuz bir tatil için hekiminin önerilerini göz ardı etmemeli" uyarısında bulundu.

Yaralı, hamileliğin erken dönemlerinde düşük tehlikesi ve hamileliğin son haftalarında da erken doğum riski söz konusu olabileceği için, anne adaylarının, tatil planı yapmadan önce mutlaka doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini söyledi.

Bol sıvı alın

Prof. Dr. Hakan Yaralı, seyahate çıkmayı düşünen hamilelere şu önerilerde bulundu: "Hamileliğin yedinci ayından sonra, uzun yolculuktan kaçınılmalı, aşırı sıcak ve yüksek rakımlı bölgelere gidilmemeli, yurt dışı tatillerinde gelişmiş ülkeler tercih edilmeli, mikrobik ishale karşı sadece kapalı sular içilmeli, besin zehirlenmesine karşı dışarıda hazırlanmış salata, az pişmiş et ve mayonezli ürünler yenilmemeli, bol sıvı alınmalı ve lifli besinler tüketilmeli, gidilecek bölgedeki sağlık kurumlarının telefonları alınmalı, rahat, ince, hava alan giysiler ve alçak topuklu ayakkabıları giyilmeli."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!