Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 00:00
Halk tipi ekmekte asgari büyüklüğün 300 gram olmasına ilişkin zorunlu uygulama, bugün başlıyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Başkanı Halil İbrahim Balcı, halen 40 ilde halk tipi ekmeğin 300 gram olarak üretildiğini, yarın itibariyle Türkiye genelinde bütün fırınların buna uyacağını söyledi.
Balcı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Mart ayında çıkardığı ekmek kodeksi uyarınca halk tipi ekmeğin büyüklüğünün 300 gram olarak belirlendiğini hatırlatan Balcı, bu düzenlemeye desteklediklerini belirtirken, gramajın yükseltilmesinin işçilik maliyetini düşürmesi nedeniyle fırıncının yararına olduğunu söyledi. Küçük ekmeklerin daha fazla kabuk içermesi nedeniyle kalitesinde ve damak tadında bir azalma olduğuna işaret eden Balcı, büyük ekmek üretiminin ekmekte kaliteyi artıracağını, üretim açısından da bir sorun yaratmayacağını vurguladı.