Güncelleme Tarihi:
ANKARA, (DHA)- ANKARA Halk Ekmek Fabrikası'na; temiz, nezih ve hijyenik üretimlerinden dolayı 'Helal Gıda Sertifikası' verildi.
Halk Ekmek Fabrikası Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, başarılı çalışmalarının ödüllerini almaya devam ettiklerini belirten Genel Müdür Ali İlkbahar, “Biz her zaman en güzelini yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımız aynı gayreti gösteriyor. Bugün gerek Ankara'da gerekse Türkiye'de örnek bir kuruluş olduk" dedi.
Görevlerinin sadece ekmek üretmek olmadığını, halk sağlığını da ön planda tuttuklarını ifade eden İlkbahar, "Yıllardır Halk Ekmek'i başarıdan başarı götüren kıymetli mesai arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu belge çok kıymetli bir belge. Biz sadece ekmek çıkartmıyoruz, insanların sağlıklı bir yaşam sürmesinin devamlılığı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ürünlerimiz titizlikle incelenerek bu belge verildi. Bu belgenin en güzel tarafı, incelemelerin belge verilinceye kadar değil, verildikten sonraki aşamalarda da takip edilmesi. Onun için bu belgeden dolayı, çalışmalarından dolayı Han Vakfı'na çok teşekkür ediyorum" dedi.
BELGE ÇOK GÜZEL BİR AVANTAJ SAĞLAYACAK
Han Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Nazırlı da Helal Gıda Sertifikası ve işlevi hakkında bilgi verirken, şöyle dedi:
"İslam Konferansı Örgütü malumdur. Tüm İslam ülkelerin üye olduğu bir kuruluştur. Bu İslam Konferansı Örgütü'nün belirlediği 'SMIIC Standardı' diye bir standart var. Yıllardır Ankara'nın en temiz, en nezih, en hijyenik ekmeğini yapan Halk Ekmek, İslam Konferansı Örgütü'nün verdiği yetkiye göre, aldığı belgeyle bundan sonra da inşallah daha bir ivme kazanacak. Biz de bu belgeyi Halk Ekmek gibi bir kuruluşa vermekle memnunuz. İnşallah bundan sonra da denetimlerimiz devam edecek. Hemen hemen her yıl bu denetimleri yapmamız gerekiyor. İleride Halk Ekmek, yurtdışına da açılacak olursa bu belgeyle çok güzel bir avantaj sağlayacaktır."
FOTOĞRAFLI