Halk Ekmek’ten, 210 Engelliye Simit Camekanı

Güncelleme Tarihi:

Halk Ekmek’ten, 210 Engelliye Simit Camekanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 12:20

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, bu yıl da 210 engelli vatandaşa simit satış yeri ve camekanı vererek, bütçesine destek olacak.
Kocatepe Kültür Merkezi’nde noter huzurunda yarın bilgisayarla yapılacak kura çekilişiyle yer ve camekanlarına kavuşacak olan engelli vatandaşlar, 1 yıl boyunca yeni yerlerinde simit satacak.
Simit camekanı alıp işletmek için başvuruda bulunan 1142 engelli vatandaş arasından, noter huzurunda yapılacak çekilişle belirlenecek olan 210 şanslı engelli vatandaş, 2016 yılının ilk gününden itibaren yeni yerlerinde satışa başlayabilecekler. Bir yıl boyunca sahip olacakları satış yeri ve camekanları ücretsiz kullanacak olan engelliler, Halk Ekmek Fabrikası görevlilerince de denetlenecek.
Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, engelli vatandaşların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve kimseye muhtaç olmadan kendi gelirleriyle yaşayabilmeleri için bu yıl da simit satış yeri tahsis edip camekan dağıtacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Ancak yapılacak çekilişle simit camekanı işletmeye hak kazanan engelli kardeşlerimiz asla unutmasınlar ki; simit camekanını devir hakkı yoktur. Burada simit camekanı almaya hak kazanan engellinin, tezgahının başında duramayacak derecede engeli varsa, onun yerine sadece birinci derece akrabası durabilir. Bunun dışında hiç kimse camekan başında bulunamaz. Bunun tespit edilmesi durumunda da zabıta aracılığıyla yer iptal edilip,simit camekanı kaldırılır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!