Güncelleme Tarihi:
Ankara Halk Ekmek Fabrikası ve Hacettepe Üniversitesi’nin işbirliği ile hayat bulan ‘Halk Çerez’ Ankara’daki tüm Halk Ekmek büfelerinde satışa sunuldu.
Günlük olarak üretilmiş, taze ve temiz olan ekmeklerin israf edilmemesi için özel yöntemlerle, Halk Çerez’e dönüştüğü proje ile ekmek israfının önlenmesi de amaçlanıyor. Kakaolu dolgulu, sade dolgulu, tam buğday unlu, fıstık aromalı ve acı biber aromalı olmak üzere 5 farklı çeşidi bulunan Halk Çerez, 50 ve 75 kuruşluk fiyat etiketiyle Başkentlilerin beğenisine sunuldu. 2015 yılından itibaren de Halk Çerez satışı için bayilikler verilecek.
DÜNYADA İLK KEZE YAPILIYOR
Yağda kızartılmadan, fırınlanarak pişirilme özelliğiyle öne çıkan Halk Çerez’le ilgili konuşan Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, ürünün katkı maddesi içermediğini belirterek, “Halk Çerez günlük olarak üretilmiş ekmeklerden elde edilmektedir. Tüketiciye gitmeyen tamamen hijyen ekmeklerdir. Fırında şekli bozuk, ezik, hafif kızarmış ekmeklerin tüketiciye gitmeden tekrar değerlendirilmesidir. Bu ekmekler tamamen günlük ve bayat olmayan ekmeklerdir. Böyle bir çalışma da dünyada ilk kez yapılıyor ve bunu yapan da Halk Ekmek Fabrikasıdır” ifadelerini kullandı.
HALKIMIZA DOĞRU İZAH ETMEMİZ GEREKİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TÜBİTAK finans temin edip araştırmalara yardımcı olduğunu açıklayarak, “Hacettepe Üniversitesi ürünün gerçek sahibi, imalatçısı da Halk Ekmek, tam bir kamu işbirliği yapıldı. Katkısız, doğal, sağlıklı, mükemmel bir ürün ortaya çıktı. Hocalarımızın ve genel müdürümüzün de söylediği gibi Halk Çerez’i halkımıza doğru izah etmemiz gerekiyor. Bunların evlerden toplanan ekmeklerle üretildiğini sanıyorlar. Bunun böyle olmadığını, günlük olarak taze, fırınlarda fabrikalarda tüketiciye hiç ulaşmayan günlük ekmeklerden üretildiğini anlatmak gerekiyor” dedi.