Hakkımızı versinler İskitler'i boşaltalım

Güncelleme Tarihi:

Hakkımızı versinler İskitleri boşaltalım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 01:25

İskitler’deki Merkezi İş Alanları (MİA) projesi, 12 yılda bir türlü hayata geçmeyince, bölge atıl kaldı. Metruk binalarla dolu bölgede fuhuş ve hırsızlık gibi asayiş olayları yaşanıyor. Kağıt ve plastik toplayıcılarının mesken tuttuğu bölgedeki esnaf, “Polis, olan biteni sadece izliyor” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin, İskitler’i dönüştürmek için yaklaşık 12 yıl önce başlattığı MİA projesi bir türlü hayata geçmedi. Bölge, korku filmi setlerini andıran bir görüntülere sahne olurken, fuhuş ve hırsızlığın merkezi haline geldi. Mağdur olduklarını savunan İskitler esnafı, “Durduk yere insanların ve bölgenin huzuru bozuldu. İskitler; fuhuş, hırsızlık ve madde bağımlılarının yuvası haline geldi” dedi.

HAKKIMIZ GASP EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin işyerlerini, arsa bedelinin çok altında bir bedelle elinden almaya çalıştığını belirten bölge esnafı Mesut Demircan, “Belediye bize 20 bin TL teklif ediyor. Ancak buranın değeri 20 bin TL’nin çok üstünde. Hakkımız gasp ediliyor. Eğer burada dönüşüm yapılacaksa bir bilirkişi atasınlar, o da bize uygun bir fiyat versin. Sonuna kadar burada olacağız. Ne zaman belediye hakkımız olanı verir, biz de o zaman buradan çıkarız” dedi.

Haberin Devamı

EV VE ARABA VAADİYLE TRAVESTİ OLDULAR

Geçmiş yıllarda İskitler’de vakit geçiren çocukların büyüyüp, travesti olduğunu ve bölgede fuhuş yapmaya başladıklarını belirten Demircan, “Çocukları kandırdılar. Ev ve araba alma vaadiyle kandırıp fuhuş amaçlı pazarlıyorlar. Çocukluğunu bildiğimiz gençler, travesti oldu. Ayrıca uyuşturucu satıcıları da bölgeyi mesken tuttu. Başkent’teki ahlaki çöküntüyü görmek isteyenler saat 18.00’den sonra İskitler’e gelsin. Her türlü gayrimeşru iş dönüyor. Bentderesi’ndeki genelev kapatılınca burası açık geneleve dönüştü. Polis olan biteni görüyor ama bizim burayı terk etmemiz için müdahale edilmiyor.

BEDAVA ELEKTRİK, SU İDDİASI

Bizi bezdirmek için kağıt toplayıcıları bu bölgeye gönderdiler. Bedava su ve elektrik veriyorlar. Parasını da halka kayıp kaçak bedeli diye olarak ödetiyorlar. Kağıt toplayıcıları kablo yakıyor. Plastiğin lanması sonucu ortaya çıkan duman, çevrenin havasını kirletiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!