Hafriyat kamyonu limiti aştı

Güncelleme Tarihi:

Hafriyat kamyonu limiti aştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 15:10

Bağlıca Bulvarı’nın, Eski Bağlar Caddesi ile kesiştiği kavşakta, süratli olduğu iddia edilen 06 KK 083 plakalı hafriyat kamyonu, 06 RSZ 27 plakalı otomobile çarparak yaklaşık 100 metre sürükledi. Dün öğle saatlerinde meydana gelen kazada 2’si ağır 3 kişi yaralandı. 

Haberin Devamı

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ağır yaralı iki kişiyi sıkıştıkları yerden çıkardı. 112 Acil Servis ekipleri, ilk müdahalelerini olay yerinde yaptıkları yararlıları Atatürk Eğitim ve Ataştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Kaza sonrası asfalt üzerinde kamyona ait yaklaşık 150 metrelik fren izleri olduğu görüldü.

AĞIR TONAJLI TEHLİKE

Kazanın ardından yararlılara yardım etmek için olay yerine gelen bölge sakinleri, Bağlıca Bulvarı’nın, Yapracık bölgesindeki hafriyat döküm alanına giden çok sayıda kamyon tarafından kullandığını fakat ağır tonajlı araçların trafik kurallarını hiçe sayarak çok sayıda kazaya sebep olduklarını savundu. Kazanın yaşandığı dakikalarda bulvar üzerinde yüksek hızla seyreden diğer hafriyat kamyonlarını gösteren bir vatandaş şunları söyledi:
“Bağlıca Bulvarı’nda binek otomobiller için hız sınırı 70 kilometre. Bu sınır kamyonlar için daha düşük ama her gün otomobillerimizle 70 kilometre hızla ilerlerken bizi sollayan ya da arkamıza yanaşıp taciz eden hafriyat kamyonları ile ölüm yolculuğu yapıyoruz. Bölgenin trafiğinden Jandarma sorumlu. Bağlıca’da can kayıplı kazalar yaşanmadan yetkililerin önlem alması gerekiyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!