Haber Hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber Hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2006 00:00

Haberin Devamı

SDDF’nin kurucuları 40. yıllarında biraraya geldi

SOL hareketin önderleri Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonu(SDDF)’nun kuruluşunun 40. yılında bir araya geldi. ODTÜ SDDF’nin kurucuları 40. yıllarında biraraya geldi. Kokteylle başlayan gecede ilk olarak kurucuların öğrencilik yıllarında hazırladıkları "Sol söylemli" afişlerden oluşan sergi gezildi. ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik salonunda yapılan geceye, TBMM Başkan vekili Ali Dinçer, Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ve bir çok davetli katıldı. Yemekle devam eden gecede anılar, siyaset ve kahkalar vardı. Dinçer, yaptığı kısa açıklamada "Öğrenciler derslerini çalışsınlar ama bizim gibi ülkenin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmelerini de yakından takip etsinler" dedi. Okay İPEKÇİ

Haberin Devamı

Ankaralı muhtarlar 17. kez İşler dedi

ANKARA
İli Muhtarlar Derneği başkanlığına Emir Ali İşler yeniden seçildi. İşler, Ankara İli Muhtarlar Derneği’nin İl Özel İdaresi Sekreterliği toplantı salonunda gerçekleştirilen 17. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, 16 dönemdir derneğin başkanlığını yürüttüğünü belirterek, ömrü yettiği sürece hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Divan seçimi, yönetim ve denetim raporlarının okunmasının ardından söz alan Türkiye Muhtarlar Derneği Keçiören Şubesi Başkanı Yılmaz Dur ise derneğin başına muhtar olan birinin geçmesi gerektiğini ifade ederek, Muhtar Ahmet Er’i desteklediklerini kaydetti. Bazı muhtarların İşler’e yönelik eleştirileri nedeniyle genel kurulda bir süre tartışma yaşandı. Başkan adayı Ahmet Er’in adaylıktan çekilmesi üzerine seçimlere tek başına giren İşler, yeniden başkanlığa seçildi.

Öztuna için şükran günü

Tarİhçİ ve müzikolog Yılmaz Öztuna’nın hazırladığı Türk Musikisi Ansiklopedik Sözlüğü’nün yeniden basımı nedeniyle şükran günü düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Altay Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı’nın Milli Kütüphane’de düzenlediği Yılmaz Öztuna’ya Şükran Günü’ne, Yılmaz Öztuna ve ailesinin yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Besteci Nevzat Atlığ da katıldı. Mustafa İsen, Öztuna’nın birikimini Türk kültür hayatının hizmetine en iyi biçimde sunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Organ naklinde hala beklenen başarı yok

ORGAN
ve Doku Nakli Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, Türkiye’de organ ve doku transplantasyonu alanında gerçekleştirilen özverili çalışmalara karşın, henüz hedeflenen düzeye ulaşılamadığını söyledi.

Organ ve Doku Nakli Ulusal Koordinasyon Merkezi Koordinatörlerine, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle sertifika verildi.

Prof. Dr. İlhan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği atakla kemik iliği naklinde Avrupa ülkeleri arasında 6. sıraya yükseldiğini, ancak bunun yeterli olmadığını vurguladı. Sağlık bakanlığı’nın organ ve doku naklini özendirici yasal düzenlemeleri gündeme getirdiğini belirten Prof. Dr.İlhan, 2007’nin organ nakli yılı ilan edilerek, toplumsal bilincin artırılmasına yönelik çalışmalar yürütüleceğini bildirdi.

"Organ nakli konusunda gece gündüz çalışmamıza rağmen istediğimiz başarıya henüz ulaşamadık" diye konuşan Prof. Dr. İlhan, bu özverili çalışmanın sonucu olarak bir kaç yıl içinde hedeflenen rakamlara ulaşılacağına inandığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Vekili Doç. Dr. Öner Odabaş da Türkiye’nin organ nakli konusunda dünya standartlarının gerisinde olduğunu dikkati çekti. Organ nakli koordinatörlerinin toplumun bilinçlenmesi bağışların artması konusunda önemli sorumluluklar üstlendiklerini kaydeden Odabaş, "Bu iş gönül vermekle olur. Bakanlık olarak, bu özverili çalışmada siz koordinatörlerimizin daima yanınızdayız" diye konuştu.

Büyükşehir’in plazmalarında Papa karşıtı kitap reklamı

PAPA 16’ıncı Benedikt’in Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin metro duraklarındaki büyük plazma televizyonlarına ve metro içlerindeki ekranlarına koyduğu reklam dikkatleri çekti. Belediye, 15 dakikada bir Hasan Taşkın’ın "Vatikan’ın Türkiye Senaryosu" adlı kitabının tanıtımını yansıtıyor.

Ekranlara büyük puntolarla "Papa Geliyor... Senaryo Hayata mı Geçiyor... AB Yolundaki Türkiye Hıristiyanlaştırılıyor mu? Atatürk Misyonerlik konusunda ne demişti?" soruları aktarılıyor. Kitabın alt başlığında ise ’Hıristiyanlaştırılmış AB ülkesi Türkiye’ ifadesi yer alıyor.

Nokta Dergisi yazarlarından Hasan Taşkın’ın kitabı, Neden Kitap Yayınevince basıldı. Yayınevinin internet sitesinde, kapağında Vatikan’ın fotoğrafının yer aldığı ’Vatikan’ın Türkiye Senaryosu’ adlı kitap şöyle tanıtılıyor:

"Toplumsal bütünlüğü tehdit eden misyonerlik faaliyetleriyle ilgili gizli kalmış gerçekler su yüzüne çıkıyor! Fetih savaşına girmiş askerler olduğunuzu unutmayın ve her ne kadar mücadele manevi alanda, kafanın kafayla, kalbin kalple mücadelesi ise de; sizin silahınız, Tanrı’nın inayetiyle güçlendirilmiş bir silah... Bu mukaddes ve vaat edilmiş topraklar, silahsız bir Haçlı Seferiyle geri alınacaktır." n Umut ERDEM

Kurban

hazırlıkları

başladı

ETİMESGUT Belediyesi, vatandaşların kurbanlıklarını alabilecekleri ve kesebilecekleri noktaları belirledi. Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü, kurban satış noktalarında zeminlerin hazırlanması, tuvalet ve aydınlatma gibi temel konularda hazırlıklarına başladı. Alıcı ve satıcıların mağdur olmaması için bütün detayları hesaplayan Etimesgut Belediyesi, bütün önlemleri alacak.

SAĞLIK KONROLU YAPILACAK

Öte yandan Veteriner İşleri Müdürlüğü, kurbanlıkların sağlık kontrollerini yaparak, sağlıksız olan kurbanların satışına izin verilmeyecek. Kurban satışında önemli bir görev üstlenen Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, satış noktalarında gerekli denetimleri yaparak, huzur ve güvenliği sağlayacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü de kurban satış yerlerinin temizliğinin titiz bir şekilde yaparak, Etimesgut halkına yakışır bir şekilde, hizmet verilmesini sağlayacak.

Kurbanlık Satış Noktaları

 Elvanköy Ahi Elvan Caddesi Üzeri 
Elvankent Elvanköy Mezarlık Karşısı 20. Cadde Üzeri 
Eryaman Orhanbey Caddesi Isı Merkezi Karşısı

Kurbanlık Kesim Noktaları

 Elvankent Pazar Yeri : Ayyıldız mahallesi 678. Sk.18276 ada üzeri 
İstasyon Mahallesi Hikmet Özer Caddesi (Tören Alanı) 
Eryaman 1. Etap Kapalı Pazar Yeri : Altay Mah. Orhanbey Cd. Yavuz Sultan Selim Cami 
Eryaman Devlet Mah. Güzelkent Pazar Yeri : Güzelkent Mah. 7. Cad. 18515 ada üzeri 
Elvankent Mezarlık Karşısı 20. Cad. üzeri (Çeşme yanı)
 Eryaman Orhanbey Caddesi Isı Merkezi Karşısı

Soykırımcı Avukat sözünden vazgeçmedi

GENELKURMAY Başkanlığı’nın "Ermenilere soykırım yapılmıştır" sözleri nedeniyle suçduyurusunda bulunmasından sonra hakkında dava açılan avukat Medeni Ayhan, hakim karşısında da görüşlerini tekrarlayarak, Osmanlı’nın sadece Ermenilere değil diğer azınlıklara da soykırım uyguladığını savundu. Ayhan hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve eski TCK’nın "halkı sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığına dayanarak kamu düzeni için tehlikeli olabilecek şekilde düşmanlığa veya kin beslemeye alenen tahrik" fiilini düzenleyen 312. maddesine muhalefet suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Uyarılara rağmen zehirlenme sürüyor

EGO Genel Müdürlüğü ile diğer ilgili makamların, gelen kış mevsimi nedeniyle yoğunlaştırdıkları uyarılara rağmen, doğalgaz can aldı. Başkentte 2 kişi, doğalgaz zehirlenmesinden hastaneye kaldırıldı. Ebru Özbilek, Batıkent Ergazi Mahallesi Aydoğan 5 Sitesi’ndeki evlerinde, 6 yaşındaki oğlu Berke Özbilek ve annesi Ayşe Yetiş’i bir odada baygın durumda yatarken buldu.

SAĞLIKLARI İYİ DURUMDA

Komşuların yardımıyla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Berke ve anneanne Yetiş, tedavi altına alındı. Baba Metin Bilgin Özbilek, çocuğun ve kayınvalidesinin durumlarının iyi olduğunu, kombinin gaz kaçırmasından kuşkulandıklarını söyledi.

Sincan’da iki kardeş silahla yaralandı

SİNCAN’da meydana gelen ve nedeni henüz belirlenemeyen silahlı kavgada iki kardeş yaralandı. Sincan İstasyon Mahallesi Doktor Sokak’ta çıkan silahlı kavgada, Ş.Ç. (24) ve İ.Ç (16) adlı kardeşler, çeşitli yerlerinden vurularak yaralandı. Sincan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı kardeşlerden Ş.Ç’nin daha sonra başka bir hastaneye sevk edildiği bildirildi. Olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Hastaneye giderken takla attı

HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören ve kanser hastası olduğu bildirilen Nilüfer Şakiroğlu’nun içinde bulunduğu araç kaza yaptı. Kazada, Nilüfer ve eşi Habip Şakiroğlu yaralandı. Habip Şakiroğlu’nun eşi Nilüfer Şakiroğlu’nu hastaneye götürdüğü 06 AF 3693 plakalı araç, Samsun yolu Dutluk Kavşağı mevkiinde kontrolden çıkarak takla attı. Habip ve Nilüfer Şakiroğlu, bir mermer atölyesinin bahçesine düşen otomobilden kendi çabalarıyla dışarıya çıktı. Hafif yaralı çift, Tıp Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kırıkkale’de olaylı gecekondu yıkımı

KIRIKKALE’nin Çallıöz Mahallesi’nde kaçak olarak yapılan 5 gecekondu, belediye ekiplerince yıkıldı. Devebağırtan mevkisi 202 Sokak’ta Çevik Kuvvet ekiplerinin gözetiminde, özel mülkiyete ait arazi üzerindeki gecekonduların yıkımında herhangi bir olay meydana gelmedi. Gecekondu sahipleri, kendilerine tebligat gönderilmediğini ileri sürdüler. Abdullah Öztürk, gecekondu yaptıkları araziyi kendilerine belediyenin gösterdiğini iddia ederek, "Oturduğum yer önce Kırıkkale Belediyesine aitti, daha sonra şahsa satılmış, haberimiz yok" dedi.

Bölgedeki arazileri satın alan Ahmet Öztürk’ün avukatı Namık Erkanlı ise 1 yıldan bu yana davayı kendisinin takip ettiğini belirtti.

Yunus ekipleri göz açtırmadı

ASAYİS Şube Müdürlüğü’ne bağlı yunus ekiplerinin kent genelinde gerçekleştirdikleri uygulamalara, toplam 13 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Aynı çalışmada, 5 ayrı suçtan uzun zamandır aranan bir zanlı da yakalandı. Fuhuş ile ilgili operasyonlarda da kadın pazarlayan Döne S. isimli bir bayan ve fuhuşa katılan biri Türk, diğeri yabancı uyruklu iki bayan yakalandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!