Güvenli bisikletli ulaşım için sesimizi duyun

Güncelleme Tarihi:

Güvenli bisikletli ulaşım için sesimizi duyun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 01:15

Başkent’te 6 Temmuz Pazar günü saat 02.00 sıralarında Eymir-Mogan Gölü rotasında katıldığı bisiklet turu sonrası Dikmen’deki evine dönerken Kepekli civarlarında bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Hasan Berk Baysal’ın ölümüne ilişkin dava Ankara Adliyesi 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başladı.

Haberin Devamı

Duruşma öncesi Ankara Adliyesi önünde toplanan Baysal’ın arkadaşları, motorlu araç sürücülerinin dikkatsiz ve ihmalkar davranışları nedeniyle son 3 yılda 5 arkadaşlarını kaybettiklerini ifade etti. ‘Güvenli bisikletli ulaşım için sesimizi duyun’ diyerek yetkililere seslenen Ankara Bisikletliler Ortak Platformu üyeleri, duruşma öncesi şu açıklamayı yaptı:
“Hasan Berk, evli ve bir çocuk babasıydı. Bisikletli bir etkinlik sonrası evine dönüyordu. Geniş ve ışıklandırılmış bir yolda, kendi güvenliğini sağlayan ışıklandırmaları ve kaskı ile seyrediyordu. Önce ortaya çıkmayan ve arkasından alkollü olduğunu iddia eden bir sürücünün kendisine çarpmasıyla hayata veda etti. Bulunduğu yerde huzurlu ve mutlu olduğuna inanıyoruz.”
Üyeler, yapılan basın açıklamasının ardından 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı takip etmek için duruşma salonuna geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!