Güvenç: AVM değil yeşil alan şart

Güncelleme Tarihi:

Güvenç: AVM değil yeşil alan şart
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 01:42

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) ‘ortak sol’ adayı olarak Büyükşehir seçimine giren Özcan Kaya Güvenç, “Ankara’nın; insanları müşteri, kenti AVM olarak gören belediye başkanına değil, insanların rahatça nefes alabileceği bir kent yaratacak başkana ihtiyacı var” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın sağ görüşlü adaylarla seçime gittiğine dikkat çeken Güvenç, şöyle devam etti:
“Başkent’te kaynak sıkıntısı yok. Ankara’da ulaşım sıkıntısı, yeşil alan sıkıntısı, hava ve su kirliliği sıkıntısı var. Bunları hemen bir anda düzeltmek mümkün değil ama insanların sağlıklı bir hayat sürme hakkını ellerinden alamazsınız. Bu nedenle Ankara’ya giriş kapısı, orta yerlere saat ve Temapark yapmak yerine öncelik sırasını belirleyerek, halkın hayat standartını yükseltecek adımlar atmalısınız. Bugüne kadar mevcut yönetim asla bu dediğimizi dikkate almadı. Biz onların yapamadıklarını yapmak istiyoruz.

ÖZÜR DİLEMELERİ GEREKİR

Örneğin geçtiğimiz günlerde Çayyolu metrosu açıldı. Oraya çıkıp şov yaptılar. Bize sorarsanız da açılması gerekliydi. Ancak Başbakan ve Melih Gökçek’in, ‘Özür dileriz. Biz bu metroyu 10 yıl geciktirdik. Bu nedenle 10 sene Eskişehir Yolu trafiği şişti. Onu aşmak için AOÇ’den ve ODTÜ’den yol geçirmek zorunda kaldık’ demesi gerekirdi. Demediği için biz Ankara’da bakış açısının değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Ankara’da insanların yüzünü güleceği bir hayat sürmesi gerektiğine inanıyor bu nedenle bizi seçmelerini istiyoruz. Anlattığımız şeylerin zor olmadığını görecekler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!