Gururumuz deneme

Güncelleme Tarihi:

Gururumuz deneme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 14:51

Genç erkekler futbolda Türkiye birinciliğini kazanan okul takımı, Avrupa’da da şampiyon oldu. Ankara ve Türkiye’de ilk sırayı alırken yenilgi yüzü görmeyen takım, Fransa’daki organizasyonda da rakiplerine fark atarken, sadece 2 gol yedi.

Haberin Devamı

Okullar arası futbolda Ankara’nın en önemli markalarından biri olan Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi, Avrupa şampiyonluğuna uzanıp, büyük bir gurur yaşadı. Lise futbol takımı, 29 Mayıs’ta Fransa’nın Lille ve Lens kentlerinde başlayan ve 5 Haziran’daki final maçı ile sona eren organizasyonda, zirveye çıktı. İlk maçında, Azerbaycan temsilcisini 6-0 yenen Deneme Anadolu Lisesi, ikinci maçında ev sahibi Fransa ekibini 9-2 ile geçti. Bulgaristan takımını 2-0 mağlup eden gençler, İngiltere’den gelen okul takımını da 7-0 yenip, grup lideri olarak yarı final oynama hakkı kazandı. Yarı finalde, Kuzey İrlanda temsilcisini, İlker (2), Cengiz, Abdurrahman ve Mehmet Can’ın golleri ile 5-0 deviren Deneme Anadolu Lisesi finale çıktı.

TAM ANLAMIYLA GOL OLUP YAĞDILAR

Haberin Devamı

Finale kadar oynadığı 5 müsabakada, rakip ağlara, 29 gol bırakan ve kalesinde sadece 2 gol gören kırmızı-beyazlılar, beraberlik bile almadı. Finalde bir kez daha karşılaştığı Bulgaristan temsilcisi önünde coşan Başkent ekibinin öğrencileri; İlker, Cengiz, Abdurrahman ve Arda’nın golleri ile rakibini 4-0 ile sahadan silip, şampiyonluğu kazandı.

HERKESİN DESTEĞİ VE EMEĞİ VAR

Okul Müdürü Nurettin Işıldak başarıda; okul yönetiminin, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin, teknik ekibin ve oyuncuların büyük emeği olduğunu vurgulayıp, “Okul olarak bütünleştik, fedakarlıkta bulunduk, dayanışma içinde olduk, bir çok şeyi paylaştık ve sonuçta kupayı kazandık. MEB Müsteşarımız Doç. Dr. Yusuf Tekin, Orta Öğretim Genel Müdürümüz Ercan Türk ve Çankaya Milli Eğitim Eski Müdürü Mehmet Yılmaz, bize çok büyük destek verdi. Onlara da şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. Takımın Teknik Direktörü ve Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Avni Okumuş ise Kasım 2015’te başlayan serüvende; önce Ankara birincisi ardından da Türkiye şampiyonu olduklarını hatırlatıp, “Tüm bu müsabakalarda yenilgi yüzü görmedik. Grup maçlarında, yarı finallerde ve final grubunda üst düzey mücadele ortaya koyduk. Fransa’da da gücümüzü Avrupalı rakiplerimize gösterdik. Çok çalıştık, çok emek harcadık, sonuçta zorlu süreci Deneme Lisesi adına yakışır şekilde, Avrupa’nın zirvesinde bitirdik. Çok mutluyuz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!