Gururlanmamak elde değil

Güncelleme Tarihi:

Gururlanmamak elde değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 00:30

Etimesgut’taki Türk tarih müzesini ziyaret eden askeri kursiyerler, Atatürk Anıtı önünde selam durarak Ulu Önder’i andı. Jandarma İstihkam Albay Hamdi Gürpınar, “Gezerken gururlanmamak, duygulanmamak elde değil” sözleriyle Ankaralıları müzeye davet etti.

Haberin Devamı

Jandarma Teknik ve Yardımcı Branşlar Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda kurs gören 400 subay ve astsubay, Azerbaycanlı askeri kursiyerlerle birlikte Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı ziyaret etti. Kursiyer askerler müzedeki heykel, rölyef ve resimleri dikkatle inceledi ve Atatürk Anıtı önünde selam durarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyarette askerlere, Merkez Komutanı Jandarma İstihkam Albay Hamdi Gürpınar ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’de eşlik etti. Jandarma İstihkam Albay Hamdi Gürpınar ise müzenin Türk tarihini daha yakından tanımak için çok önemli fırsat sunduğuna dikkat çekerek, “Gezerken gururlanmamak, duygulanmamak elde değil. Her yönüyle çok güzel, çok anlamlı bir müze olmuş. Herkes bu müzeyi mutlaka gelip, görmeli” sözleriyle Ankaralılara müzeyi ziyaret etmeleri çağrısı yaptı.

Gururlanmamak elde değil


DOĞRU KAYNAKTAN ÖĞRENMESİNİ AMAÇLIYORUZ

Haberin Devamı

Müze hakkında bilgiler veren Başkan Demirel ise “Müzenin yapılmasındaki temel neden gençlerin eğitilmesi, gelecek kuşaklara milli değerlerimizin öğretilmesi, sağlıklı, huzurlu, mutlu, erdemli bir kuşağın önünün açılmasıdır. Türk çocuğunun ve Türk gencinin, tarihini dizilerden ya da gerçek olmayan kaynaklardan değil de doğru kaynaktan, görerek, dokunarak, hissederek bilinçli bir şekilde öğrenmesini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!