‘Gün fırsatçılık günü değil’

Güncelleme Tarihi:

‘Gün fırsatçılık günü değil’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2023 17:22

AŞTİ Otobüsçüler ve Acenteler Derneği Başkanı Hacı Süleyman Barış, AŞTİ’de otobüs fiyatlarının 2-3 kat arttığı yönündeki bilginin doğru olmadığını belirterek, “Gün fırsatçılık günü değil” açıklaması yaptı. Barış, deprem bölgelerinden Ankara’ya otobüs gelmediği için ulaşımda sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın AŞTİ’de faaliyet gösteren bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını 2-3 kat arttırdığı yönünde gelen ihbarlar üzerine inceleme başlatmasının ardından, AŞTİ Otobüsçüler ve Acenteler Derneği Başkanı Hacı Süleyman Barış, Hürriyet Ankara’ya açıklama yaptı.

‘Gün fırsatçılık günü değil’

“Gün fırsatçılık günü değil” diyen Barış, “Bilet fiyatlarının üç katına çıktığı bilgisi doğru değil. Deprem bölgelerindeki 10 ilden Ankara’ya otobüs gelemiyor çünkü yakınları ve kendisi dahi enkaz altında olan şoförlerimiz var. AŞTİ’den deprem bölgelerine giden otobüslerin biletlerinde ise indirim yaptık. 400 lira olan bir otobüs biletini 200-250 liradan satıyoruz. Hatta parası olmayanı da bedavaya gönderiyoruz. Gün fırsatçılık günü değil. Fırsatçılık yapanın Allah belasını versin” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KAMPANYA BAŞLATTIK

Barış ayrıca, AŞTİ esnafı olarak depremzedeler için yardım kampanyası başlattıklarını da dile getirerek, “Deprem bölgelerine gönderilmek üzere battaniye, mont, bot gibi temel ihtiyaçlar için yardım kampanyası başlattık. Topladığımız yardımları depremzedelere göndereceğiz” dedi.
Depremin ilk günü, bölgeye gitmek isteyenler nedeniyle AŞTİ’de yoğunluk yaşandığını söyleyen Barış, “Yoğunluk yaşanmasına rağmen biz gitmek isteyen herkesi deprem bölgelerine gönderdik” diye konuştu.

BAŞSAVCILIK İNCELEME BAŞLATMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili önceki gün şu açıklamayı yapmıştı: “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremi fırsat bilen, AŞTİ’de faaliyet gösteren bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını 2-3 kat arttırdığı, depremden etkilenen vatandaşların kullanımı için hayati öneme haiz battaniye başta olmak üzere bir çok eşyanın fiyatlarının ilgili satıcılar tarafından fahiş oranda arttırıldığı yönünde gelen ihbarlar üzerine fiyatları etkileme, mal veya hizmet satımından kaçınma suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığı’mızca inceleme başlatılmış olup, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gerekli talimatlar verilmiştir.”

BAKMADAN GEÇME!