Gümüşdere brifingi

Güncelleme Tarihi:

Gümüşdere brifingi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 16:03

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi’ni AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun’le gezerek, bilgi verdi. Başkan Ak, “Vadimizde Keçiörenlilere kayık, gondol ve motorlorla gezinti yapma imkanı da sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Keçiören’de yapım çalışmaları sona gelinen Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi’ni gezerek. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sorgun’a vadiyi gezdiren Başkan Mustafa Ak, proje kapsamında 9 çelik köprünün karkas olarak yerine monte edilip giydirmelerinin yapıldığını ve 7 bin 652 yeni bitki ile bin 11 ıhlamur ağacının dikileceğini aktardı. Projenin hem Keçiören’in hem de Ankara’nın turizm potansiyeline katkıda bulunacağına dikkat çeken Başkan Ak şöyle konuştu:

GONDOLLA GEZİNTİ YAPILACAK

“Beş etap olarak planladığımız Gümüşdere Ihlamur Vadisi içerisinde peyzaj alanları, sosyo-kültürel tesisler, spor alanları, bisiklet parkuru ve çocuk oyun alanları yer alacak. Projeye adını veren ıhlamur ağaçları, Keçiören’den kent merkezine kadar bir hava koridoru oluşturarak kentin mikro klimasına da olumlu etki yapacak. Vadimizde Keçiörenlilere kayık, gondol ve motorlorla gezinti yapma imkanı da sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

2. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Keçiören’in marka projesi olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi, Çubuk Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı’nın bitimine kadar olan toplam 3 bin 100 metrelik alanı kapsıyor. 2. etap çalışmaları da başlayan Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin 2017’de hizmete açılması planlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!