Güdül’ün ticareti canlanacak

Güncelleme Tarihi:

Güdül’ün ticareti canlanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2021 00:52

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Güdül’ü ziyaret etti, esnafla buluştu, İnönü Mağaraları’nın bulunduğu alana giderek incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Güdül’deki tarihi cami ve etrafındaki ticari ünitelerin ihyasını sağlayacak projeyi Güdül Belediyesi ile hayata geçireceklerini söyleyen Bakan Kurum, “Güdül’ün ‘sakin şehir’ unvanını daha da güzelleştirecek, iyileştirecek hamleleri atma kararı aldık. Eski belediye binası ve kaymakamlık yeni yapılacak alanlara taşınacak. Projeyle ticaret canlanacak. İlçedeki tarihi mekânlar, konaklar da restore edildi. Kirmir Çayı etrafında önemli bir çevre düzenleme projesi yapacağız. Bölgeye gelen turistlerin ve vatandaşlar bu doğal güzelliklerden faydalanacak” dedi. Kurum, Ankara’da yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla ilgili de şu bilgileri verdi:

HERGELEN MEYDANI’NDA İHALE TAMAMLANDI

Ankara’da sosyal konut kapsamında bugüne kadar 91 bin 500 konutun yapımını tamamlayarak vatandaşlara teslim ettik. Şu anda 100 bin konut kapsamında 12 bin 500 sosyal konutumuz fiilen Ankara’da, ilçelerimizde devam ediyor. Diğer taraftan hem kentsel dönüşüm, hem tarihi mekanların dönüşümü hem de riskli binaların dönüşümü ile ilgili Ankara’mızın hemen hemen her ilçesinde projelerimizi yapmaya gayret gösteriyoruz. Tarihi mekânların dönüşümü için Ankara Kalesi’nden başlayıp Hergelen Meydanı’na kadar uzanan tarihi bir dönüşümü yapacak adımları atıyoruz. Bu çerçevede Hergelen Meydanı’ndaki ihalemizi gerçekleştirdik. Oradaki vatandaşlarımızın, esnafımızın taşınması üzerine yapılması gereken hem satış birimleri hem de otelci kardeşlerimizin taşınacağı alanlara ilişkin çalışmalarımızı belediyemiz ile birlikte yürütüyoruz. Ankara’mıza yaklaşık 4 milyon metrekare büyüklüğünde millet bahçesi kazandırıyoruz. Hem merkezde, hem de ilçelerinde olmak üzere Ankaralı hemşerilerimiz hafta sonları burada aileleri ile birlikte hoş vakit geçirebilecekler.” 

Güdül’ün ticareti canlanacak

Bakan Kurum’a ziyaretlerinde, AK Parti Ankara milletvekilleri, bakan yardımcıları ve genel müdürler de eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!