Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2021 00:36
Enfeksiyon hastalıklarına karşı çocuklarda kahvaltının büyük bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Diyetisyen Bürge Çobaner, abur cubur yerine de kuru yemiş tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.
Koronavirüs, okul, kış... Tüm bunlar bir araya geldiğinde, çocukların enfeksiyon hastalıklarına karşı güçlü bir bağışıklığa sahip olabilmeleri için ‘kahvaltı’ büyük bir önem arz ediyor.
Diyetisyen Bürge Çobaner, özellikle de pandemi döneminde çocukların güne mutlaka bol enerjili bir kahvaltıyla başlaması gerektiğinin altını çizerek velilere şu tavsiyelerde bulundu:
“Bağışıklık sistemimiz, enfeksiyonlara yol açan virüs, bakteri ve parazit gibi mikroorganizmaların zararlı etkilerine karşı vücudumuzu korur. Çocuklarda güçlü bir bağışıklık için gün içerisinde üç ana öğün(kahvaltı-öğlen ve akşam yemeği) ve bir-iki de ara öğünden oluşan bir beslenme düzeni kurulmalıdır. Bu düzen
çocuk gelişimi için de önemli. Bağışıklık güçlendirici besinlerden biri yumurtadır ve çocukların beslenmesinde mutlaka olması gerekir. Yumurta, içerdiği proteinler açısından anne sütüne en yakın yararlı protein içeriğine sahiptir. Yumurtayı sevmeyen(tüketemeyen) çocuklar için yumurtanın günlük beslenmede diğer besinlere eklenmesi(çorba ve kekler gibi) tavsiye edilebilir. Çocuklar, meyve suyu yerine meyvenin kendisi tüketmeli. Aileler kahvaltı alışkanlığı olmayan çocukları alıştırma evresinde veya alternatif olarak yulaf, süt, ceviz ve meyve karışımını deneyebilirler.”
ABUR CUBUR YERİNE KURU YEMİŞÇocukların mutlaka abur cubur gıdalardan uzak durması gerektiğine dikkat çeken Çobaner, “Ara öğünlerde tüketilecek kuru yemişler (ceviz,badem,fındık,fıstık) ile kuru meyveler (dut kurusu,kuru incir,hurma) çocukların abur cubur tüketim ihtiyacının azalmasını sağlayacaktır” dedi.