Güncelleme Tarihi:
Virüsle mücadelede başarının sırrının güçlü bir bağışıklık sisteminden geçtiğini dile getiren Dursun, “Güçlü bağışıklık sisteminin birinci kuralı, sağlıklı ve dengeli beslenmedir” dedi. Meyve, sebze, tam tahıllı ürünler gibi besin kalitesi yüksek gıdaların tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Dursun, şu bilgileri verdi: “Beden kütle indeksinizi 25’in altına indirilmeli. Yeterli, dengeli, düzenli bir beslenme modeline uygun olarak; C ve D vitamini ile çinko içeren besinlere ağırlık verilmeli. Yulaf kepeği, arpa, kabuklu yemişler, tohumlar, fasulye, mercimek, bezelye, buğday kepeği, sebzeler ve kepekli tahıllar tüketilmeli. Kuruyemişler, tohumlar ve bitkisel yağlar, yeşil yapraklı sebzeler E vitamini bakımından zengindir. C vitamininden zengin meyveler günlük ortalama 3 porsiyon tüketilmeli. Haftalık 2–4 porsiyon balık tüketimi, omega 3 alımını arttırarak, viral enfeksiyonlara karşı korunmaya destek olur.”