Gribe karşı Osmanlı şerbeti

Güncelleme Tarihi:

Gribe karşı Osmanlı şerbeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2014 01:00

Usta şefler Zeki Açıköz ve Koray Türk, son günlerde Türkiye’deki grip salgınına karşı şifa olarak Osmanlı şerbeti hazırladı.

Haberin Devamı

Anse Gastronomi Günleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Açıköz ve Türk, içinde barındırdığı antibakteriyaller sayesinde grip hastalığına şifa olan Osmanlı şerbetinin nasıl yapılacağını anlattı.

ŞERBETİN TARİFİ;

İki litre su içine dört yemek kaşığı kuru kuşburnu, bir çay kaşığı rende zencefil, 30 gram meyan kökü ve bir su bardağı vişne şurubu ilave edilip bir tencerede kaynatılır. 24 saat dinlenmeye bırakılır. Osmanlı şerbeti, 24 saat sonra soğuk servis edilerek içilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!