Göz kırpma refleksiniz azalıyor

Güncelleme Tarihi:

Göz kırpma refleksiniz azalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2022 12:40

Bilgisayar veya telefon ekranına uzun süre bakılması sonucu göz kırpma refleksinin azaldığını ve göz kuruluğunun meydana geldiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Gürdal göz egzersizi önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Son dönemde özellikle gençlerde göz kuruluğu nedeniyle hastaneye başvuranların sayısında önemli bir artış meydana geldi. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Gürdal, bilgisayar veya telefon ekranına uzun süre bakılması sonucu göz kırpma refleksinin azaldığını ve göz kuruluğunun meydana geldiğini belirterek, bu kişilerin mutlaka göz egzersizi yapmasını önerdi. Gürdal, “Göz kuruluğu şiddetli ağrılara ve hatta depresyona neden oluyor. İleri seviyede göz kuruluğunun yarattığı ağrı, kalp krizi ağrısıyla hemen hemen aynı” uyarısı yaptı. Gürdal, göz kuruluğunun tedavisinde ise hastanın kendi kanından hazırlanan ‘Otolog Serum’un kullanıldığını belirtti.

Göz kırpma refleksiniz azalıyor

Haberin Devamı

GÖZ EGZERSİZİ NASIL YAPILIR?

Peki göz egzersizi nasıl yapılır? İşte yanıtı:
20 dakika ekrana baktıysanız, 20 saniye gözünüzü uzağa bakarak dinlendirin.
Gözlerinizi avuçlarınızla kapatın. Birkaç dakika bu konumda kalın.
Dümdüz karşıya bakın. Kafanızı hareket ettirmeden sola bakın. Gördüğünüze odaklanın. Sonra, sağa bakın ve odaklanın. Gözlerinizi sağa sola 5 kez hareket ettirin.
Düz durun ve ileriye bakın. Yukarıya bakın ve gördüğünüze odaklanın. Sonra, aşağıya bakın ve odaklanın.
Dümdüz karşıya bakın. Kafanızı hareket ettirmeden sol alt köşeye bakın. Sonra, gözünüzü çapraz hareket ettirip sağ yukarı köşeye bakın ve odaklanın. Bunu 5 kere tekrarlayın. Sonra, dümdüz karşıya bakın ve aynısını diğer yön için yapın.
Sola bakın ve yavaşça gözlerinizi saat yönünde döndürün. Bunu 5 kez saat yönünde yapın, sonra saatin tersi yönde 5 kez yapın. Gözlerinize hafifçe masaj yapın.

BAKMADAN GEÇME!