(Görüntülü) “YKS tercihinde adaylar başarı sıralamasına dikkat etmeli”

Güncelleme Tarihi:

(Görüntülü) “YKS tercihinde adaylar başarı sıralamasına dikkat etmeli”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2018 15:43

(Görüntülü) “YKS tercihinde adaylar başarı sıralamasına dikkat etmeli”

Haberin Devamı

Gizem KARADAĞ/ANKARA, (DHA) – ATILIM Üniversitesi Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü Hasan Atasoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tercihleri ile ilgili olarak, “Öğrenciler tercih yaparken kendi puanlarına baksınlar. Başarı sıralarına özellikle dikkat etsinler” dedi.


 

Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tüm oturumları tamamlandı. Bu sene ilk kez uygulanan ve Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) basamaklarından oluşan sınavda, üniversite adaylarının geleceğine dair önemli kararların verileceği tercih döneminde doğru tercih yapmak çok önemli. Üniversite tercih kılavuzuna göre adaylar 7-14 Ağustos'ta tercih yapacaklar.


 

Atılım Üniversitesi Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü Hasan Atasoy, DHA’ya yaptığı açıklamada, sınavın ilk defa bu yöntemle bu sene yapıldığını söyledi. Bu yüzden kafalarda çok fazla karışıklılığın olduğunu belirten Atasoy, “Öğrenciler tercih yaparken kendi puanlarına baksınlar. Başarı sıralarına özellikle dikkat etsinler. Başarı sıralamalarında da geçtiğimiz yıllarda olmayacak şekilde diğer puan türlerinden kişilerin tercih yapabileceğini ve biraz daha önlerindeki insanların tercih yapmayacağını düşünerek, sıralamada daha yüksek puanlı yapmaya dikkat etmeliler” dedi.


 

“YÜKSEK BAŞARI SIRALAMASINDAKİ TERCİHLERİ YAPABİLİRLER”


 

Doğru tercihte, öğrencinin kaç puan aldığı ve başarı sıralamasında nerede olduğunun çok önemli olduğunu kaydeden Atasoy, şöyle konuştu:


 

“Üst sıralardaki öğrencilerde çok büyük kaymalar olmayacaktır. Geçen sene planladıkları bölümün başarı sıralamasına uygun tercih yapabilirler. Düşük puanlı öğrenciler, bu puanları alıp tercih yapmayacak başka adaylarda olabileceğini düşünerek, yüksek başarı sıralamasındaki tercihleri yapabilirler. Mesela, 250 bin sıralamasında olan bir öğrenci, 200 bine doğru tercihlerini yükseltebilir”


 

“İSTEDİKLERİ MESLEĞE ULAŞMALARINI SAĞLAYACAK TERCİHLER YAPMALILAR”


 

Tercih sürecinde adayların aileleri ile birlikte üniversiteleri gezmeleri gerektiğini ifade eden Atasoy, “Üniversitelerin kampüslerini gezip, imkânlarına bakmalılardır. Bir de meslek tercihinde özellikle çocuklarının hangi meslekle daha başarılı olabileceğini düşünerek kara vermeliler. Çocuklarını o şekilde yönlendirmeliler. İstedikleri mesleğe ulaşmalarını sağlayacak tercihler yapmalılar. Çünkü bir kişi istemediği bir işi yaparsa, çok başarılı olamayacaktır”


 

“İLERİYİ GÖREREK TERCİH YAPARLARSA BAŞARILI VE MUTLU OLURLAR”


 

Tercih konusunda adayları uyaran Atasoy, sözlerini şöyle tamamladı:


 

“Günümüzde teknolojik meslekler önümüzdeki dönemde biraz daha ilgi görecek gibi gözüküyor. Türkiye’nin bazı alanlarda ve sektörlerde eksikleri var. Bunun gibi alanları düşünerek, adaylar ve aileleri aslında tercih yaparken bugünkü mezunların ne yaptığı değil de, ‘5-10 sene sonra Türkiye’nin ihtiyacı ne olacak’ gibi biraz daha ileriyi görerek tercih yaparlarsa daha başarılı ve mutlu olunur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!