Görme engelliye Ankaray refakati

Güncelleme Tarihi:

Görme engelliye Ankaray refakati
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2022 15:43

Hürriyet Ankara’nın ‘VAGONLAR ARASI HAYATİ BOŞLUK’ haberiyle gündeme getirdiği görme engellilerin metro istasyonlarında yaşadığı sıkıntılarla ilgili EGO Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Haberin Devamı

Ankara Metrosu’nda vagon aralarında körük olduğunu belirten EGO, Ankaray’da ise ‘refakatçi’ uygulamasının olduğunu belirtti. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

METRODA KÖRÜK ANKARAY’DA BOŞLUK

Ankara Metrosu’nda vagon araları körükle kapalıdır. Dolayısıyla bir tehlike söz konusu değildir. Vagon arası boşluk, Ankaray işletmemizde kullanılan trenlerde bulunmaktadır. Olabilecek tehlikelere karşı önlem almak için de genel müdürlüğümüzce birçok çalışma yapılmış, ancak istenildiği düzeyde bir çözüme ulaşılamamıştır. Bunun sebebi Ankaray sisteminin, metro gibi otomatik, tek bir merkezden, sistem üzerinden yönetilmemesidir. Bu sorun, mevcut araçların değişimi sonrasında ortadan kalkacaktır. Görme engelli bir vatandaşımız Ankaray işletmemizde herhangi bir istasyona geldiğinde, güvenlik görevlileri derhal kontrol merkezine bilgi vermektedir.

Haberin Devamı

Görme engelliye Ankaray refakati

EŞLİK EDİLEREK TRENE BİNDİRİLİYOR

Aynı zamanda engelli vatandaşımızın talep etmesi durumunda vagon kapısına kadar kendisine eşlik edilerek trene bindirilmektedir. Bu arada güvenlik görevlilerimiz vatandaşımızın ineceği istasyondaki görevlilerle irtibata geçerek engelli vatandaşımızın karşılanmasını ve kendisine yardımcı olunmasını istemektedir. Görme engelli vatandaşlarımız, refakatçi talep etmemeleri halinde ise Ankaray İşletme Şube Müdürlüğü’nün Söğütözü’nde bulunan kontrol ve gözlem sistemimizce takip edilmektedir. Görme engelli vatandaşlarımız istasyonlara geldiklerinde tren sürücüsüne bildirildiği için iniş-binişlerinde, tren sürücüleri tarafından ayrıca ihtimam gösterilmektedir. Mevcut koşullar dahilinde uygulamaya koyduğumuz bu sistemle, herhangi olumsuz bir durum meydana gelmemiştir.”

Görme engelliye Ankaray refakati

11 EKİM 2022

Altınokta Körler Derneği Ankara Şube Başkanı Yusuf Dugan, başkentte görme engellilerin güvenli ulaşım ve erişim sorunu yaşadığını belirterek “En büyük sıkıntımız metrolarda vagonlar arasındaki boşluk. En azından vagonlar arasında bulunan boşluklar kapatılabilir” demişti.

BAKMADAN GEÇME!