Gönüllü veterinerler zamanla yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Gönüllü veterinerler zamanla yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2021 15:44

Ankara Üniversitesi’nde görevli veteriner hekimler, gönüllü olarak gittikleri Manavgat’taki orman yangınında zarar gören hayvanları tedavi ediyor.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi’nin () veteriner hekimleri Antalya Manavgat'taki orman yangınlarının başlamasının ardından bölgeye giderek, yangında alevlerden ve dumandan etkilenen hayvanlara, diğer veteriner hekimlerle birlikte, zamanında müdahale ederek onlarca hayvanı hayata döndürdü. Ekipler, yangından zarar gören hayvanların yanık ve yaralarına müdahale ediyor. Hayvanların sahiplerine ise tedavinin devamı için yara merhemi, antibiyotik ve dezenfektan veriliyor. AÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Alev Gürol Bayraktaroğlu, iki günde 20 hayvana müdahale ettiklerini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

SONUNA KADAR MÜDAHALE EDECEĞİZ

“Tam donanımlı gezici klinik aracıyla yangın bölgesinde çalışıyoruz. İki gündür hayvanlara müdahale ediyoruz. Ekibimizde dört cerrah, dört dahiliyeci, iki suni tohumlama ve iki de egzotik hayvanlar konusunda uzman yer alıyor. Yangından etkilenen yabani hayvanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Daha çok büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla karşılaştık. Elimizden geldiği kadar gerekli müdahaleleri yapmaya çalışıyoruz. Sonuna kadar müdahale edeceğiz.

HAYVAN SAHİPLERİNE DE ÖĞRETİYORUZ

Yangından etkilenen hayvanlarda ilk 48 saatte kafasını sallayarak ağızdan solunumu söz konusu. İyi bir sıvı tedavisi gerekiyor, bunu yapıyoruz. Hasta hayvan sahiplerine de serum setlerini bırakarak müdahaleyi sürdürmesini istiyoruz. Çoğu hayvanda yanık var, bunlara karşı müdahaleyi uyguladıktan sonra tedavinin devamında ne yapmaları gerektiğini hayvan sahiplerine öğretiyoruz. Açık yara tedavisinde kullanılacak ilaç ve malzemeleri de bırakarak tedaviyi tamamlıyoruz. İki gün içerisinde 20 hayvana müdahale ettik.” Gebeci Mahallesi'nde, yangında ağıldaki hayvanları ölen ve sekiz hayvanının da tedavisi süren Hüseyin Savaş, “Sağ olsun veteriner arkadaşlar bu yaralı hayvanları kurtarmaya çalışıyor. Bu hayvanlar sağ kalmış, inşallah kurtulur” dedi.

Haberin Devamı

Gönüllü veterinerler zamanla yarışıyor

Yangından etkilenen hayvanlara serum bağlanırken, hayvan sahiplerine de sonraki bakım süreçleri anlatılıyor.

Haberin Devamı

Gönüllü veterinerler zamanla yarışıyor

Ankaralı gönüllü ekip, aralı serçe yavrusunu da yoğun bakım gıdası olarak kullanılan kedi-köpek mamasıyla hayata bağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!