Güncelleme Tarihi:
THK Üniversitesi’nin ilk mezunlarını bu yıl verdiğini belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, “Öğrencilerimize eğitim vermenin yanı sıra istihdam yaratıyoruz. Bu yıl mezun olan 12 genç, THK tarafından işe alındı” dedi.
İstikbali göklerde aramaya ve göklerde çalışacak iyi eğitilmiş insanlar yetiştirmeye devam edeceklerini belirten Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye’de ve bölgede hava aracı üretimi ve bakımı yapılan merkezlerde THK Üniversitesi mezunlarının görev alacağını söyledi.
Havacılık sanayi sektörünün hızlı bir gelişim kaydettiğini ifade eden Yıldırım, “İnsanlar günümüzde karayoluyla zaman kaybetmek istemiyor. Dolayısıyla da en hızlı ulaşım aracı olan uçak ve helikopterleri tercih ediyorlar. Bu öngörüyle yola çıkarak, üniversitemizi kurduk ve ilerleyen yıllarda büyük bir hızla artacak olan hava araçlarında çalışacak gençler yetiştirmek için kolları sıvadık” diye konuştu.
YEDİ UÇUŞ MEYDANI
Havacılığın ihtiyacı olan insan gücünü en iyi şekilde karşılayacak eğitim kurumlarından biri olduklarını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:
“Üniversitemiz yalnızca Türkiye’ye değil, dünya havacılığına personel yetiştiriyor. Üniversiteyi kurarken hedefimiz, Türkiye’yi, dünya çapında havacılık merkezlerinden biri yapmaktı. Bu alanda bana göre bir numara Amerika, ikinci sırada da biz yer alacağız. Üniversitenin, eğitim vermenin yanı sıra hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı bir merkez olması gerektiğini düşünüyoruz. Sahip olduğu 7 uçuş meydanı ile THK’nın, eğitimlerin pratik ayağında da başarılı olacağını düşünüyoruz. 2012-2013 eğitim öğretim yılında, 47 ülkeden yabancı öğrenci üniversitemizde eğitim aldı.
90 ÜLKEDEN YABANCI ÖĞRENCİ
Dünya çapında bir eğitim kurumu olmak amacıyla çıktığımız yolda bu sene, 90 ülkeden yaklaşık 160 öğrenci eğitim görecek. Eğitim gören yabancı öğrencilerin en çok rağbet ettikleri bölümler, pilotaj ve uçak mühendisliği. Bizim üniversitemiz dünyanın gençlerini yetiştiriyor. Üniversitemize yeni eğitim öğretim döneminde gelecek 160 yabancı öğrenciyle, THK Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin yüzde 20’isini yabancı uyruklu öğrenciler oluşturacak. Gerçek laboratuvarlarda, uçakların ve motorların bakımını yapıyoruz. Aynı zamanda mühendislik bölümleri olan bu alanlarda hem eğitim veriyoruz, hem de uygulama yapıyoruz. THK’nın altyapısını en iyi şekilde kullanıyor, her geçen gün daha da gelişiyor ve çağdaşlaşıyoruz.
MEZUNLARIMIZ ÇALIŞACAK
Türkiye havacılık ve sanayi sektörü tarafından kısa sürede farkedilen üniversitemizin iki yıllık yüksekokulundan mezun olan uçak kabini ve sistem öğrencileri, hemen iş buldu. Mezun olan öğrencilerimizin 12 tanesini ise THK’nın yeni projesi olan ambulans helikopterlerde teknisyen olarak istihdam ettik. Biz, okuttuğumuz öğrenci sayısıyla değil, iş bulan gençlerimizin sayısıyla övüneceğiz. Üniversitemizden mezun olan gençlerin en büyük avantajı, THK’da ve sahip olduğu şirketlerde çalışmak olacak. Kurumumuzda çalışacak insanları, kendi mezunlarımızdan seçeceğiz.”
YÜZDE 100 BURSLULUK
Bursluluk oranının yüzde 70 artırıldığını vurgulayan Yıldırım, amaçlarının ilerleyen yıllarda tamamen ücretsiz bir üniversiteye dönüşmek olduğunu vurguladı. Kar amaçlı bir üniversite olmadıklarını söyleyen Yıldırım, “Vakıf üniversitesiyiz ancak ne kadar çok öğrenciyi burslu okutabiliriz diye düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizin yüzde 70’i burslu okudu. Amacımız bu rakamı ilerleyen yıllarda yüzde 100’e çıkarmak” dedi. Yıldırım, şehit ailelerinin çocuklarına da ücretsiz eğitim verdiklerinin altını çizdi.
BİN 500 KİŞİLİK YURT
Sosyal imkanlar açısından da önemli bir aşama katettiklerini belirten Yıldırım, bin 500 kişilik bir yurt yapımı için çalışmalara başladıklarını kaydetti. “Öğrencilerimizin önemli bir kısmını kendi yurtlarımızda misafir deceğiz” diyen Yıldırım, “2013-2014 eğitim öğretim yılı içinde üniversitemizin de bin 500 kişilik kapasiteye sahip yurdu olacak. Kampüs içinde yer alacak olan yurdumuzun, çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.