Gökçek’ten alışveriş festivali sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Gökçek’ten alışveriş festivali sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 00:00

Ankara Büyükşehir Belediyesi ATO ve ASO ile birlikte Haziran ayında bir alışveriş festivali düzenleyecek. Aynı tarihlerde İstanbul’da da bir festival gerçekleşekleşeceğini belirten Başkan Gökçek, iki kentin rekabet edeceğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu yıl içinde Haziran ayında Ankara Ticaret Odası ve Ankara Sanayi Odası ile ilk kez ortaklaşa bir alışveriş festivali düzenleneceğini açıkladı.

Festivalin 20 gün süreceğini dile getiren Gökçek, şöyle konuştu:

“Düzenleyeceğimiz festivalde Ankara’nın alışverişine büyük katkı sunacağımızı düşünüyoruz. Tüm işadamlarımızı kendi projeleriyle de festivale davet ediyoruz. 20 gün fuar alanı içerisinde, işadamlarımızın yer alacağı alışveriş reyonları ve eğlenceler olacak. Belediyenin bir takım faaliyetlerinin yanı sıra, her gün belli semtlerde etkinlikler yapılacak.” Aynı tarihlerde İstanbul’da da alışveriş festivali düzenleneceğini ifade eden Başkan Gökçek, “Onlar da yapsınlar biz de yapalım. Bakalım Ankara ve İstanbul rekabetinde hangisi öne geçecek.” diye konuştu.
Festival boyunca her gün farklı bir yerde eğlence düzenleneceğini kaydeden Gökçek, etkinliklerin 9 ile 29 Haziran arasında Hipodrom’da gerçekleşeceğini söyledi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile de Ankara’nın gelişimine ilişkin diyalog içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Gökçek, “Rıfat beye, ‘Sen Ankaralısın ama Ankara’ya bizim gözümüzü doyuran bir yatırım yapmadın. Bize dev bir yatırım istiyoruz’ dedim. TOBB’un Eskişehir yoluna paralel Sabancı Bulvarı’nda 150 bin metre karelik bir arsası var. Orada Dünya Ticaret Merkezi ve bir teknokent kurulması için bize söz verdi. Orada ciddi bir inşaat başlıyor” diye konuştu.

Fuar alanı yıl sonuna

Ankara’nın geç kalmış bir başka önemli yatırımının ise fuar alanı olduğunun altını çizen Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Havaalanının bitişiğinde, 1 milyon 600 bin metre kare alan aldık. Fuar alanı olarak ilan ettik. Bu fuar alanını da sanayi odamız, ticaret odamız, TOBB, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Akyurt Belediyesi, Ticaret Borsası ve Esnaf Odaları Birliği bir de Orta Anadolu İhracatçılar Birliği olmak üzere 9 resmi kuruluş bir araya gelerek geçtiğimiz hafta pazartesi günü imzalarımızı attık ve şirketimizi kurduk. Yıl sonuna kadar bitirmek istiyoruz.” Gökçek ayrıca Armada’nın karşısındaki “çelik kafes”in ihalesinin gelecek ay yapılacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!