Gökçek: Tek korkum Aylin’in kendini ağaca bağlaması

Güncelleme Tarihi:

Gökçek: Tek korkum Aylin’in kendini ağaca bağlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2017 15:28

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yapımı devam eden Bilkent Şehir Hastanesi nedeniyle ODTÜ arazisinin kenarından geçirilecek ve Konya Yolu’na paralel yapılacak yola tepki gösteren Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya, Twitter’dan yanıt verdi.

Haberin Devamı

Nazlıaka’nın, ODTÜ yanındaki Malazgirt 1071 Bulvarı’nın çalışmaları sırasında yaptığı protestoları ve açıklamaları hatırlatan paylaşımlarda bulunan Başkan Gökçek, “Hatırladın mı Aylin? Malazgirt 1071’de böyle konuşmuştun, ne oldu? Şimdi en çok sen geçiyorsun Aylin” dedi. Malazgirt Bulvarı’nın fotoğraflarını da paylaşan Gökçek, “Şu güzelliğe bak Aylin. Bence sen bu bulvardan geçme. Biliyorum bu tür güzellikler senin gibileri rahatsız eder. ODTÜ’de Aylin’den tek korkum, Aylin’in kendisini bir ağaca veya iş makinesine bağlaması. İşte o zaman işimiz sarpa sarar” tweet’lerini attı. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ

Nazlıaka’nın ODTÜ’nün yanından geçecek yeni yolla ilgili, yaptığı basın toplantısında, “Buradan Melih Gökçek’e sesleniyorum; 2012 yılında Göktürk uydusunun fırlatılması törenine 3 bin kolluk kuvveti ile gelen dönemin Başbakanı’nın ODTÜ’den nasıl kaçtığına hepimiz şahidiz. Yahu ODTÜ’ye senin ağa babaların giremedi. Sen nasıl, hangi cesaretle gireceksin? Başarılı olamayacaksın” şeklindeki açıklamasını da paylaşan Gökçek, “Aylin’e, bu sözleri dolayısıyla, öğrencileri suça teşvik ettiği için suç duyurusunda bulunuyoruz ODTÜ’de bundan böyle yol çalışmaları dolayısıyla olacak her olayın baş kışkırtıcısı, Aylin Nazlıaka’dır. Aylin, hukukun gücünü görecektir” tweet’ini yazdı.

Haberin Devamı

‘TRAFİK RAHATLAMIYOR TOPLU TAŞIMADAKİ YOLCU AZALIYOR’

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yol çalışmaları nedeniyle doğaya büyük zarar verdiğini öne sürerek, “Malazgirt 1071 Yolu için 3 bin ağaç kesildi. Şimdi de ODTÜ ormanından yaklaşık 8 bin ağaç kesilmesi planlanıyor. Açılan yolların trafik yoğunluğunun azalmasında herhangi bir katkısı olmayacaktır. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yol projeleri toplu taşıma ile halkın hayatını kolaylaştırmak için değil, trafiğe çıkan araç sayısını arttırmak içindir. Şimdi de ODTÜ ormanından yaklaşık 8 bin ağaç kesilmesi planlanıyor. Bu, Ankara’nın nefesini kesmek demektir. Ankara’da son 8 yılda raylı sistemi kullanan her üç kişiden biri metroya binmekten vazgeçti. Ankara’da nüfus artıyor ama toplu taşımada yolcu sayısı azalıyor” açıklamasını yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!