Glutensiz büfe hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Glutensiz büfe hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2020 10:09

Çölyak hastası olan ve gluten hassasiyeti bulunan Başkentliler için kent genelindeki satış mağazalarında bu ürünlerin satışını yapan Ankara Halk Ekmek Fabrikası, ilk glutensiz büfeyi hizmete açtı.

Haberin Devamı

9 Mayıs Dünya Çölyaklılar Günü öncesinde Mithatpaşa Caddesi’nde açılan büfede sadece glutensiz ürünler satılacak. Her ilçeye bir büfe açılması planlanıyor. Halk Ekmek Satış ve Pazarlama Müdürü Bahattin Murat Akbaş, glutensiz ekmek, un, çerez, kurabiye ve simit satışının yapılacağı büfelerde ürün çeşitliliğini de artıracaklarını belirtti. Halk Ekmek Fabrikası Gıda Mühendisi Gül Kakşa da, ürünlerin giderek daha çok tercih edildiğine dikkat çekerek, “Çölyak ürünlerine herkes kolaylıkla ulaşamıyor. Müthiş bir rant var. Bu rantın biraz da olsa önüne geçerek, her kesime hitap edebilmek adına böyle bir girişimde bulunduk. Çölyak hastalarının daha sağlıklı ve kaliteli glutensiz ürünleri daha uygun fiyata bulabilecekleri Halk Ekmek büfemizi açtık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!