Gitarist buluşması

Güncelleme Tarihi:

Gitarist buluşması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2013 00:00

7. Türkiye Gitar Buluşması bugün Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Kağan Korad’ın genel koordinatörlüğünde Bilkent Üniversitesi’nin düzenlediği ve dört gün sürecek 7. Türkiye Gitar Buluşması, konserler, seminerler, söyleşiler, gitar ve ustalık derslerine ev sahipliği yapıyor. Buluşmaya Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve Dore Müzik Evi de katkıda bulunuyor.

BUGÜN BAŞLIYOR

Şef Işın Metin yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası’nın gerçekleştireceği açılış konseri, bugün Bilkent Konser Salonu’nda 20.30’da başlayacak. Solistler Bahar Türker, Celil Refik Kaya ve Costas Cotsiolis, Rodrigo’nun “Aranjuez”, Brouwer’in “Elegiaco” ve “İkili” gitar konçertolarını seslendirecek. “Eski Tüfeklerden Nağmeler - Old Stars” başlıklı kapanış konseri ise 7 Temmuz Pazar günü saat 19.30’da Bilkent Konser Salonu’nda gerçekleşecek. Bu konserin solistleri, Türk gitar müziğinin ilk jenerasyonu, bugünkü genç gitaristleri yetiştiren ve konsertist olmanın zorlu yollarını aşarak onlara ışık tutan emektar sanatçılar Bekir Küçükay, Soner Egesel, Melih Güzel, Kağan Korad, Kürşad Terci ve Safa Yeprem.

Haberin Devamı

GENÇLERDEN RESİTAL

Yarın Almanya’da yaşayan başarılı genç gitaristler Cem Çeliksırt ve Ozan Coşkun gitar ikilisi resitali saat 21.00’de, Bilkent Konser Salonu’nda gerçekleşecek. 6 Temmuz’da “Türk Gitar Repertuvarı” konserinde genç gitaristler Ertuğ Korkmaz, Kazım Çokoğullu, Onur Türkmen, Semih Korucu, Ceyhun Şaklar, Kamran İnce, Eray Düzgünsoy ve Çağatay Azat’ın eserlerini yorumlayacak. 7 Temmuz’da ise Ozan Sarıtepe ve Celil Refik Kaya saat 20.30’da bir resital verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!