Girişimci artarsa işsizlik azalır

Güncelleme Tarihi:

Girişimci artarsa işsizlik azalır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 01:16

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, işsizlik sorunun çözümünün devletten beklenmemesi gerektiğini belirterek, işsizlikle mücadele için ekonomik kapasitesinin ve girişimci sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

ATO Konferans Salonu'nda düzenlenen "Haydi İcat Çıkaralım Girişimcilik Konferans Serileri" etkinliğinde konuşan Bezci, genç girişimcilik konusuna ayrı önem verdiklerini kaydetti. Genç girişimcilerin istihdam yaratma ve ekonomik kalkınmada önemli bir yeri olduğunu ifade eden Bezci, bu kapsamda genç girişimcilerin öneminin gelecek yıllarda daha da artacağını belirtti.

2 YILDA 2 BİN 310 GİRİŞİMCİ

İşsizlik konusunun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinin de sorunu olduğunu kaydeden Bezci, "Bugün artık her şeyi devletten bekleme dönemi bitmiştir. İşsizlikle mücadele konusu da aynı şekilde çözümü devletten beklenmeyecek konulardandır. Türkiye, işsizlikle mücadele için ekonomik kapasitesini artırmak zorundadır. Bunun da yollarından biri girişimci sayısını artırmaktır. Girişimcilik, işsizlik sorununa çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyümenin de dinamosu olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Bezci, ATO olarak girişimci sayısını artırmak için KOSGEB ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri programlarla 2 yılda toplam 2 bin 310 girişimci yetiştirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

CESARETİ ELDEN BIRAKMAYIN

Gençlere de girişimcilik alanında bazı tavsiyelerde bulunan Bezci, şunları kaydetti:
"Ne yapabiliyorsanız ya da ne yapabileceğinizi hayal ediyorsanız başlayın. Sadece heveslisi olmayın, iş planınızı yapın, risk alın ve çalışın. Sizin geçtiğiniz yollardan geçen bir ağabeyiniz olarak söylemek istiyorum ki her başlangıç heyecanlı ama zordur. Aksilikler her zaman olacaktır. Aksilikleri kendinize ve fikrinize inanarak göğüsleyin. Cesareti elden bırakmayın. Yaptığınız işte, başarısızlığı, başarmanın yanında bir diğer seçenek olmaktan çıkarın. Onu sadece doğru yolu bulmak için bir uyarı olarak değerlendirin."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!