Güncelleme Tarihi:
Zabıta Dairesi koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan uzmanların da katıldığı denetimler, bu kez susam, tahin, helva, şekerleme, çikolata gibi üretim tesislerine yapıldı. Denetimlerde, gıda üretim imalathaneleri, üretimin başından paketleme aşamasına kadar sıkı kontrolden geçirildi.İmalathanelerin genel temizliği, hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin korunması, depolanması, işyeri açma ruhsatı, çalışma ruhsatı, personelin kıyafetleri, hijyen eğitim sertifikaları gibi konularda denetim ve kontrollerde bulunan ekipler, yangın söndürme tüpünün tarihinin geçmesi, genel temizlik ve teftiş defterinin eski olması gibi konularla ilgili para cezası uyguladı.
UYMAYANA PARA CEZASI
Kurallara uygun üretim yapan tesislere teşekkür eden Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, denetimlerin yıl boyu sürdüğünü, ancak Ramazan nedeniyle gıda üretim ve satışına ilişkin kontrollerinin arttığını belirtti. İlçe belediyelerinin zabıta müdürlükleriyle koordinasyon içinde sürdürülen denetimlere değinen Karabudak, “Örneğin Çankaya Belediyesi ile birlikte, sahura kadar ani gece kontrolleri yapıyoruz. Bu kapsamda da sahur nedeniyle çoğalan seyyar köfte ve seyyar kokoreç gibi halkın sağlığıyla oynayanlara müdahale ediyoruz” diye konuştu.