Güncelleme Tarihi:
Kırsal Hizmetler ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıkları iş birliğiyle düzenlenen seminer Çubuk Kadınlar Lokali’nde gerçekleşti. Ziraat Mühendisi Nail Sözer’in anlatıcı olarak katıldığı seminerde; katılımcıların ihtiyaçlarına ve isteklerine en uygun gıda çeşidini seçmeleri ve seçtikleri ürünlerin doğru kullanımına yardımcı olacak yasal, teknik ve pratik bilgiler verildi.
İKİ BÖLÜMDEN OLUŞTU
Kadın Lokalleri üyelerine yönelik düzenlenen ve 45 dakikalık iki bölümden oluşan seminerin birinci bölümünde üyelere temel etiket bilgileri başlığı altında tavsiye edilen tüketim ve son kullanım tarihi, gıdanın adı, net miktar, beslenme bildirimi tablosu okunması ve yorumlanması anlatıldı.İkinci bölümünde ise yemeklik yağlar, meyve suları, içme sütleri, tavuk yumurtası gibi konularda bilgiler verildi.