Geri dönüşümlü baskı sanatı

Güncelleme Tarihi:

Geri dönüşümlü baskı sanatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 14:50

Geleneksel sanatlara ev sahipliği yapan Ankara Kalesi’nde bulunan Altındağ Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde ‘linol baskı’ çalışmaları sürüyor. Bu teknik, atık kağıtların sanat eseri olarak geri dönüşümünü de sağlıyor.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi Kültür ve Sanat Evi, çok sayıda sanatı yaşatıyor. Bir baskı sanatı olan ‘linol baskı’ örneklerinin ortaya çıktığı Kültür ve Sanat Evi, unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarını da yaşatıyor. Linolyum malzemesinden yapılan bir baskı çeşidi olan ‘linol baskı’, aynı zamanda atık kağıtların sanat eseri olarak geri dönüşümüne de imkân tanıyor.

ESERLERE YANSIYAN SEMBOLLER

Altındağ Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde Fatma Duygu Sinan Şenocak tarafından verilen ‘linol baskı’ derslerine devam eden kursiyerler hem değerli sanat eserleri çıkarıyor hem de merkezde anlamlı projeler yürütüyor. Altındağ’da bulunan ve Ankara’nın sembolleri olan camilere, tarihi binalara, heykellere ve kente değer katan çalışmalara eserlerinde yer veren sanatçılar, geleceğe değer katmak için çalışıyor.

Haberin Devamı

Geri dönüşümlü baskı sanatı

GERİ DÖNÜŞÜME BÜYÜK KATKI

Kültür ve Sanat Evi’nde çalışmalarına devam eden sanatçılar, yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, geri dönüşüme de büyük katkılar sağlıyor. Atık kağıtların geri dönüştürülmesiyle el yapımı kağıt yapılan atölyede, bir yıl içinde yaklaşık 15 bin adet kullanılmış, atık A4 kağıt geri dönüştürülerek, tekrar kullanılabilir kağıt haline getirildi. Ortaya çıkan kağıtlar ise linol baskı Atölyesi’nde sanatsal baskı kağıdı olarak kullanılarak hem geri dönüşüme hem de doğaya önemli bir katkı sağlandı.

Geri dönüşümlü baskı sanatı

SANATIN BAŞKENTİ

Altındağ’da sanatın her türlüsüne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Altındağ’da büyük ilgi gören kültür ve sanat merkezlerimizde hem geleneksel hem de modern pek çok sanatın başarıyla icra edilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. ‘Linol baskı’ tekniği de oldukça ilgi çekici, geleneksel ve çok keyifli bir sanat dalı. Ankara’nın başkenti Altındağ, aynı zamanda kültür ve sanatın da başkenti. Sanatı ve sanatçıyı destekleyen çalışmalarımız her zaman devam edecek” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!