Gerçek gibi tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Gerçek gibi tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2008 00:00

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma İzci Birliği (AKİB), Bala’da meydana gelen depremlerin ardından ilçedeki iki okulda öğrencilere yönelik doğal afet semineri ile arama kurtarma ve yangın tatbikatı düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Ankara’da görev yapan izci lider öğretmenler tarafından oluşturulan AKİB tarafından ilk olarak Bala Lisesinde öğrenci ve öğretmenlere yönelik doğal afet semineri verildi. Seminerde AKİB üyeleri, öğretmen ve öğrencileri doğal afetler konusunda bilgilendirdi.

GERÇEK GİBİYDİ

Seminerin ardından lisede deprem, arama kurtarma ve yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, temsili olarak depremde yaralanan bir kişi, okul penceresinden AKİB görevlilerince sedyeyle çok başarılı bir şekilde yere indirildi. Okul bahçesinde çıkartılan yangın da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. AKİB ekipleri daha sonra okul binasının penceresinden ip yardımıyla inerek gösteri yaptı.

40 kişiden oluşuyor

İL Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Özen, çeşitli branşlardan izci lideri öğretmenlerin katılımıyla oluşturulan AKİB’de 40 kişinin görev yaptığını bildirdi.

Milli Eğitimin seminerleri ile Sivil Savunma Müdürlüğünün kurslarına katılarak bilgilerini tazelediklerini ifade eden Özen, AKİB’in il genelindeki okullarda her ay arama kurtarma ve yangın tatbikatları düzenlediğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!