Gençler’in yükselişi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in yükselişi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2021 18:44

Spor Toto 1. Lig’de oynadığı son 5 maçta 13 puan toplayan kırmızı-siyahlılar, kupada da yoluna devam etti. 4. turu getiren golleri ikinci yarıda; İlker, Sallalich ve Gökhan attı.

Haberin Devamı

Stat: Eryaman
Hakemler: Volkan Okur (**), Murat Temel (**), Emrah Uluçay (**)
Gençlerbirliği: Ramazan (**), Abdullah (***), Metehan (**), Gökhan Gül (**) (dk. 66 Mert *), Musa (**), Furkan (**), Sallalich (**) (dk. 66 Gökhan Altıparmak ***), Serdarcan (**), Rahmetullah (**) (dk. 89 Berkay), Muhammed (**), İlker (**) (dk. 78 Baran)
Pendikspor: Emre (**), Süheyl (*) (dk. 65 Kerem *), Doğan Can (*) (dk. 56 Erman), Uğur (**), Volkan (**), Burak (*) (dk. 65 Fırat *), Bekir (*) (dk. 71 Mertcan *), Enes İslam (**), Kadir (**), Çağrı (**), Osman (**)
Goller: dk. 52 İlker, dk. 59 Sallalich, dk. 89 Gökhan Altıparmak (Gençlerbirliği), dk. 76 Enes İslam (Pendikspor)
Kırmızı kart: dk. 79 Metehan (Gençlerbirliği)

Spor Toto 1. Lig’de son dönemdeki performansı ile çıkışa geçen Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında, 2. Lig Beyaz Grup lideri Pendikspor’u 3-1 yenerek, adını kupada 4. tura yazdırdı.
Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Metin Diyadin, kupa mücadelesine, lig maçlarında fazla forma şansı bulamayan tecrübeli isimlerin yanı sıra genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyu sahaya sürdü. Kaleci Ramazan Köse de uzun bir aradan sonra kaleye geçti. Oyunun başında topa daha çok sahip olan ve etkili olan taraf konuk takım Pendikspor’du. Sonraki bölümde Gençlerbirliği dengeyi kurdu. İlk yarıda iki takım da girdiği pozisyonlarda, skoru değiştirecek golü bulamadı. Konuk takım, 45 dakikalık bölümde topla yüzde 65 oranında oynarken, 5 şut atarken, bunların üçünde isabet sağladı.
Gençlerbirliği ise topa yüzde 35 oranında sahip olurken, 4 kez rakip kaleyi yokladı ve bunların ikisinde isabet buldu ancak sonuç alamadı.

İLKER’İN GOLÜ DENGEYİ BOZDU

Gençlerbirliği ikinci yarıya hızlı başlayıp, 52. dakikada golü buldu. Kırmızı-siyahlı ekibin forveti İlker, topu ağlara yollayıp skordaki dengeyi bozarken, takımını 1-0’lık üstünlüğe taşıdı.
59. dakikada fark ikiye yükseldi. Sallalich’in şutu filelerle buluşurken, Gençlerbirliği tura bir adım daha yaklaştı.
76. dakikada gelişen Pendikspor atağında, Enes İslam, topu ağlara yollayıp durumu 2-1 getirdi.
89. dakikada, oyuna sonradan giren Gökhan Altıparmak, maçın skorunu 3-1 olarak belirleyen golü attı.
Gençlerbirliği 1. Lig’in 11. haftasında, pazar günü İstanbulspor ile kendi sahasında karşılaşacak.

Haberin Devamı

2 TAKIM TUR ATLADI

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda, Ankaragücü’nün yanı sıra 2 başkent ekibi daha turu geçmeyi başardı.
Yomraspor’u 2-1 yenen Ankara Demirspor ile İnegölspor’u 2-0 mağlup eden Ankaraspor, 4. tura yükselen takımlar oldu.
Ankara Keçiörengücü, penaltı atışlarında Ağrı 1970’e 5-4 kaybederken, Etimesgut Belediyespor, Kahta 02 Spor’a 1-0, Çankaya FK’da Royal Hastanesi Bandırmaspor’a 2-0 yenilip, kupa defterini kapadı.

ESKİŞEHİR’DE KUPA HEYECANI

Gençlerbirliği U-15 takımı, Eskişehirspor’un, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde düzenleyeceği 29 Ekim Cumhuriyet Kupası’na katılacak.
Turnuvada; Gençlerbirliği’nin yanı sıra Eskişehirspor, Fenerbahçe, Bursaspor, Ankaragücü ve Odunpazarı SK yer alacak.
İki gruptan oluşacak organizasyonda Gençlerbirliği, A Grubu’nda; Fenerbahçe ve Eskişehirspor ile karşılaşacak. Grup maçlarının ardından takımlar, elde edecekleri dereceye göre diğer gruptan gelecek takımlarla oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!