Gençlere garantili iş imkanı

Güncelleme Tarihi:

Gençlere garantili iş imkanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2008 00:00

Sınırları içinde Çayırhan Termik Santrali ve 3 Hidrolektrik santralini barındıran Ankara’nın Nallıhan ilçesinde açılan argon kaynakçılığı kursu büyük ilgi görüyor.

Kursları tamamlayan gençlerin ilgi alanlarında rahatlıkla iş bulabildikleri belirtiliyor. Bölgedeki sanayi yatırımlarının fazla olmasından dolayı hem ilçede, hem de Türkiye genelindeki tesislerdeki işgücü ihtiyacının karşılanması amacıyla açılan kurslara Nallıhan Kaymakamlığı, Çayırhan Belediyesi ve Çayırhan Termik Santrali’ni işleten Park Termik A.Ş. destek sağlıyor. Bölgede işsiz gençlere meslek edindirmek ve Sanayide ihtiyaç duyulan işgücünü karşılamak amacıyla Nallıhan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Çayırhan beldesinde açılan kaynakçılık kursları kapsamında ilgi gören argon kaynakçılığının geçerli bir meslek ve iş garantili olması nedeniyle bu kursa ilginin yüksek olduğu belirtildi.

Nallıhan Kaymakamı Ömer Toraman, argon kaynakçılığı kurslarında eğitimlerini tamamlayan gençlerin nitelikli eleman olarak çok daha kolay iş imkanı bulabileceklerini ve bu düşünce ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kanalıyla bu kursu açtıklarını belirtti. Kaymakam Toraman, argon kaynakçılığı meslek edindirme kurslarında başarılı olan gençlere sertifika verileceğini ifade etti. Amaçlarının, işsiz gençlere mesleki beceri kazandırmak ve ilçedeki işsizlik sorununun giderilmesine katkıda bulunmak olduğunu belirten Kaymakam Toraman, argon kaynakçılığı mesleğinde istihdam sorununun bulunmadığını ve bu mesleğin eğitimini alan kişilerin alanları ile ilgili kolay iş bulabildiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!