Gençlerbirliği düşüş serisinde

Güncelleme Tarihi:

Gençlerbirliği düşüş serisinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2021 20:14

Son müsabakasında, Tuzlaspor’a kendi evinde 1-0 yenilen kırmızı-siyahlılar, üç maçtır puan ve gol krizi yaşıyor. Yardımcı Antrenör Hayrettin Aksoy, girdikleri pozisyonları değerlendiremedikleri için kaybettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Ligin 13. hafta maçında Tuzlaspor’a, Eryaman Stadı’nda 1-0 yenilen Gençlerbirliği’nde düşüş sürüyor. Kırmızı-siyahlılar, İstanbulspor ve Keçiörengücü mağlubiyetlerinin ardından, Tuzlaspor’a da kaybedince, yenilgi serisi üçe çıktı. Başkent ekibi bu süreçte puan alamadığı gibi gol de atamadı.
Sezona iyi başlayamayan, 4 hafta sonunda elde ettiği bir puanla son sıraya inen kırmızı-siyahlılar, bir haftasını bay geçtiği, 5-10. haftalar arasında oynadığı 5 maçta topladığı 13 puanla yükselişe geçmiş ve 8. basamağa kadar yükselmişti. Şimşekler, sonraki bölümde beklenmedik bir periyot geçirdi ve 3 maçta sıfır çekti. Gençlerbirliği, ligin 14. haftasında 26 Kasım Pazartesi günü Bursaspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

KADRO TERCİHİ VE DEĞİŞİKLİKLER TARTIŞILIYOR

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Keçiörengücü maçında aldığı ceza sonrasında Tuzlaspor karşılaşmasında saha kenarında görev yapamadı ve tribüne çıkmak zorunda kaldı. Diyadin ve ekibinin maça çıkardığı kadro ile oyuncu değişiklikleri, müsabaka oynanırken tepki çekerken, sonrasında tartışılmaya devam ediyor. Ömürcan, cezası nedeniyle oynayamazken, sağ beke, geldiği günden bu yana orta alanda görev yapan Dmytro’nun çekilmesi, savunmanın ortasındaki iki isim Arda ve Mert’in yedek soyundurulup, bu alandaki görevlerin Metehan ve Gökhan Gül’e verilmesi, büyük eleştiri aldı.
Metehan, zaman zaman görev aldığı maçlardaki gibi savunmanın sağına çekilebilir, Dmytro kendi bölgesinde kalıp, savunmanın ortasında Arda-Mert ikilisinden birinin yanına Gökhan Gül monte edilebilirdi. Büyük ölçüde değişen savunma kurgusu, maç içindeki oyuncu ve görev yeri değişikliklerinin de eklenmesi ile uyumsuz bir görüntü çizdi. Takım 1-0 gerideyken ve gol atması gerekirken, yapılan Aksel-Arda değişikliği ile 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanmak için uzatma anlarının beklenmesi anlamsızdı. Zaten 3 oyuncu sahaya girebilmek için oyunun durmasını beklerken bile 1 dakikadan fazla zaman kaybedildi.

MAÇIN SONUNA KADAR MÜCADELEYİ BIRAKMADIK

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Hayrettin Aksoy, Tuzlaspor’a 1-0 yenildikleri maçta, sonuna kadar galibiyet için mücadele ettiklerini ancak istediklerini alamadıklarını söyledi.
Hayrettin Aksoy, sarı kart cezası nedeniyle Tuzlaspor maçında kulübede yer alamayan Teknik Direktör Metin Diyadin’in yerine takımın başında sahaya çıktı.
Maçla ilgili değerlendirmede bulunan Aksoy, ilk yarıda rakiplerine kontrataktan iki pozisyon verdiklerini belirtip, “Bu ataklardan birini gole çevirdiler. Geri düştükten sonra ikinci yarı daha istekli oynamak için sahaya çıktık. Bunu da dönem dönem iyi oyunla gerçekleştirdik. Girdiğimiz pozisyonları golle neticelendiremedik. Ne olursa olsun sonuca bakacak olursak, Gençlerbirliği sonuna kadar mücadele eden, galibiyeti isteyen, golü arayan bir takım görüntüsü verdi” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ BİR OYUN OLUŞTURMA ÇABASI İÇİNDEYİZ

Tuzlaspor Teknik Direktörü Şenol Fidan ise adıkları galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
Hedeflerinin play-off oynamak olduğunu aktaran Fidan, “Öncelikle 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. 90 dakikada çok memnun olduğumuz taraflar kadar beğenmediğimiz taraflar da vardı. İki haftadır gol yemeden 6 puan aldık. Güçlü bir oyun oluşturmaya çalışıyoruz. İlk yarının sonunda play-off sıralamasının içinde olmak istiyoruz. Sezon sonu da bu sırayı korumayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Tuzlaspor, 2020-2021 sezonu Ziraat Türkiye Kupası’nda, Eryaman Stadı’nda karşılaşıp 2-0’lık skorla elediği rakibini, bu kez aynı stattaki lig maçında tek golle yenmeyi başardı.

Haberin Devamı

ALT YAPIDA İKİ YENİLGİ

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen Elit U-16 ve U-17 Liglerinde, Gençlerbirliği-Ankaragücü maçları oynandı. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde oynanan iki kategorideki maçı da Ankaragücü kazandı.
Günün ilk maçında U-16 derbisi oynadı ve Ankaragücü, Gençlerbirliği’ni 3-0 yendi.
U-17 yaş grubu maçında, Gençlerbirliği ikinci yarıda 10 kişi kalırken, Ankaragücü son bölümde attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!